Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ


ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προβάδισμα Αρναουτάκη
08-11-2010

Ποσοστό που έφτασε κοντά στο 44% έδωσαν τα Χανιά στον συνδυασμό του κ. Αρναουτάκη, ο οποίος για μισή περίπου μονάδα φαινόταν να μην κερδίζει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στα αξιοσημείωτα η πλήρης επικράτηση του συνδυασμού 'Μάχη για την Κρήτη', που στήριζε η κα Μπακογιάννη και τα πολύ μικρά ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνδυασμός της ΝΔ στα Χανιά που έφτασαν στο 12,30% περίπου. Ποσοστό που προσεγγίζει το 7% σε παγκρήτιο επίπεδο συγκέντρωσε η 'Λαϊκή Συσπείρωση', πάνω από το 5% η Ριζοσπαστική Συνεργασία, στο 3,8% ο συνδυασμός 'Μια Κρήτη', ενώ 1,7% η 'Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση'.
Ως αργά το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού 'Κρήτη Πρώτη Δύναμη', Σ. Αρναουτάκης, δεν είχε θελήσει να κάνει κάποια δήλωση πριν υπάρξουν οριστικά αποτελέσματα και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
«Κερδίσαμε το στοίχημα των εκλογών, γιατί για εμάς η δεύτερη θέση, στην οποία μας κατάταξε ο λαός της Κρήτης ισοδυναμεί με νίκη», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», κ. Δ. Γιαννουλάκης, ευχαριστώντας 'τους ψηφοφόρους που ξεπέρασαν τις κομματικές γραμμές και ψήφισαν χωρίς ταμπέλες. Και φυσικά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μας στήριξε δυναμικά από την πρώτη μέρα αυτού του αγώνα'. Ο ίδιος επεσήμανε πως 'αυτή η διαδρομή δεν ήταν καθόλου εύκολη για εμάς. Αντιθέτως ήρθαμε αντιμέτωποι με τη δυσπιστία, με αυτούς που μας συκοφάντησαν, που μας εξύβρισαν. Και όμως όλα αυτά τα ξεπεράσαμε. Σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Και τώρα δεν θα διστάσω να σας πω ότι νιώθουμε δικαιωμένοι. Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε δύο πράγματα. Πρώτον ότι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι και δεν καθοδηγούνται και δεύτερον ότι διακατέχονται από έντονο προβληματισμό για το μέλλον του τόπου. Αυτή την κατάσταση καλούμαστε να αλλάξουμε. Να προσεγγίσουμε αυτούς που δεν πείστηκαν ή απαξίωσαν την πολιτική εξαιτίας των μέχρι σήμερα πολιτικών που εφαρμόστηκαν'.
O υπ. αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού, κ. Μ. Παπαδάκης, τόνισε πως 'τα αποτελέσματα πήγαν όπως τα περιμέναμε'.
ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
'Ευχαριστώ θερμά όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια, όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Από εκεί και πέρα οι πολίτες μίλησαν και η απόφασή τους είναι για όλους μας σεβαστή. Συγχαίρω, λοιπόν, τον Σταύρο Αρναουτάκη για την επικράτησή του, ενώ εύχομαι στον νέο περιφερειάρχη καλή επιτυχία', ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο κ. Γ. Πλακιωτάκης, συμπληρώνοντας πως 'διαβεβαιώνω πως θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια για το καλό της Κρήτης αλλά και απέναντι στην ενδεχόμενη συνέχιση της υποβάθμισής της. Γιατί αυτό το οποίο μετρά πάνω από όλους και όλα είναι ο τόπος μας'. 'Αιχμές' για 'διάφορα που έγιναν στο παρασκήνιο' σε βάρος του συνδυασμού του κ. Πλακιωτάκη στα Χανιά άφησε ο υπ. αντιπεριφερειάρχης κ. Γύπαρης. Ο κ. Γύπαρης ανέφερε πως 'στον δύσκολο Ν. Χανίων, όπου απέναντι μας είχαμε την κα Μπακογιάννη, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μαρκογιαννάκη το ποσοστό που συγκεντρώσαμε μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητικό. Ξέροντας ότι στα Χανιά τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, περιμέναμε καλύτερα ποσοστά σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αλλά δυστυχώς τα ποσοστά αυτά δεν ήλθαν. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, τα αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ελλάδα για τη ΝΔ μας γεμίζουν με αισιοδοξία'.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην «Περιφερειακή Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης» το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ κάλεσαν τους εργαζομένους να συστρατευτούν από σήμερα «με τους κομμουνιστές για την οργάνωση της μαζικής πάλης κατά της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής». Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Γιώργος Νταγκουνάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πανελλαδικά είναι «σαφής η άνοδος των ψηφοδελτίων που συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και με τη συμβολή και συμμετοχή και άλλων αγωνιστών» και πρόσθεσε: «Μπροστά μας είναι νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, νέα επίθεση στους εργαζομένους, στα λαϊκά στρώματα και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι πέρα από την ικανοποίηση που ομολογουμένως υπάρχει από την άνοδο του εκλογικού ποσοστού, αισθανόμαστε και μεγάλο το βάρος στις πλάτες μας». Ο κ. Νταγκουνάκης προέτρεψε επίσης τους ψηφοφόρους να ρίξουν λευκό τη δεύτερη Κυριακή εκφράζοντας «με επιθετικό τρόπο την καταδίκη στους συνδυασμούς εκείνους που βρίσκονται στον δεύτερο γύρο και οι οποίοι εξυπηρετούν την ίδια πολιτική».
ΡΙΖΟΣΠ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
'Είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα πολύ ευρύτερο και μεγαλύτερο από αυτό που αντιπροσωπεύει ο πολιτικός χώρος που κατά βάση μας στήριξε. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιτεύχθηκε ο στόχος τόσο της ενότητας της Αριστεράς στην Κρήτη όσο και η συνάντηση με μερίδα του σοσιαλιστικού χώρου του νησιού. Θα τιμήσουμε την ψήφο όσων μας υποστήριξαν', ανέφερε ο κ. Γ. Σταθάκης, επικεφαλής της 'Ριζοσπαστικής Συνεργασίας'. Ο ίδιος επεσήμανε πως 'το πρόγραμμά μας, το οποίο θα υπερασπιστούμε και θα προωθήσουμε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει όλα αυτά τα στοιχεία μιας νέας προσέγγισης της ενέργειας των υποδομών της γεωργίας και του τουρισμού στην Κρήτη και θα είμαστε και την επόμενη ημέρα μια μαχητική φωνή για την προώθηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και της περιβαλλοντικής ατζέντας του νησιού'.
Η ΑΝΤΙΚΑΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ
'Οι δυνάμεις του μνημονίου δέχονται ισχυρό πλήγμα, υπάρχει μια σαφής αριστερή άνοδο, που εκφράζεται με εντυπωσιακό τρόπο σε ορισμένες περιοχές', ανέφερε ο επικεφαλής της 'Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης' κ. Σ. Ρίζος. Ο ίδιος επεσήμανε πως 'μέσα σε αυτή την άνοδο είναι εξίσου εντυπωσιακή η άνοδος των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που καταφέρνει και βγάζει έδρες και συμβούλους σε περιφέρειες και πολλούς Δήμους της χώρας. Αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη δύναμη ανατροπής το επόμενο διάστημα μέσα από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου