Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗ



ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
Πρώτος με 53,7%
15-11-2010

Νέος 'Καλλικρατικός' Δήμος, με νέο εκλεγμένο δήμαρχο τον Μανώλη Σκουλάκη από χθες το βράδυ τα Χανιά.
Ο κ. Σκουλάκης με ποσοστό 53,70% επικράτησε του Γρηγόρη Αρχοντάκη, ο οποίος και πήρε το 46,30% με την αποχή να φτάνει στο 50,45% και τα άκυρα και τα λευκά τα 2.300. Αν και τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν 'ντέρμπι' τελικά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε καθώς γρήγορα και όσο περισσότερα εκλογικά τμήματα ολοκλήρωναν την καταμέτρηση φαίνονταν ότι η νίκη Σκουλάκη θα ήταν άνετη. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο νέο δήμαρχος δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον κ. Αρχοντάκη που τον επισκέφθηκε στο εκλογικό του κέντρο και τον κ. Βάμβουκα που επίσης βρέθηκε στον ίδιο χώρο μαζί με το επιτελείο του.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ
- 6.30: Από νωρίς αρκετός κόσμος βρίσκονταν έξω από το εκλογικό κέντρο, συζητούσε και αισιοδοξούσε.
- 6.45: Ο κ. Σκουλάκης φτάνει στο εκλογικό κέντρο, όπου τον υποδέχονται με χειροκροτήματα. Καλεί τους παρευρισκόμενους να δείξουν υπομονή.
- 7.10: Οι κάλπες έχουν κλείσει και φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα.
- 7.30: Από τους τηλεοπτικούς δείκτες παρουσιάζονται στοιχεία από το 10% των εκλογικών τμημάτων που δείχνουν οριακά μπροστά τον κ. Αρχοντάκη. Η μικροανησυχία που δημιουργείται υποχωρεί όταν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του συνδυασμού που φτάνουν στο εκλογικό κέντρο δίνουν στοιχεία από μεγάλα εκλογικά τμήματα, στα οποία ο κ. Σκουλάκης είναι πολύ μπροστά.
- 7.50: Πλέον στο 15% των εκλογικών τμημάτων τα αποτελέσματα έχουν ανατραπεί και ο κ. Σκουλάκης αρχίζει να κτίζει διαφορά.
- 8.10: Φτάνει στο εκλογικό κέντρο ο βουλευτής κ. Ευτύχης Δαμιανάκης που τονίζει πως είναι δεδομένη η εκλογή Σκουλάκη.
- 8.20: Οι πρώτοι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει. Νεολαίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ Σκουλάκη και κατά Μητσοτάκη.
- 8.45: Το αποτέλεσμα έχει παγιωθεί και όλοι πλέον ρίχνουν το ενδιαφέρον στους άλλους Δήμου του Νομού.
- 9.20: Ο νέος δήμαρχος καταφτάνει συνοδεία της οικογένειάς του και γίνεται δεκτός με έξαλλους πανηγυρισμούς.
- 9.40: Η πρώτη δήλωση ως δήμαρχος μαζί με τη γυναίκα και τον γιο του.
- 10: Στο εκλογικό κέντρο φτάνει ο κ. Αρχοντάκης, η σύζυγός του, άνθρωποι του συνδυασμού του, συγχαίρουν τον νέο δήμαρχο και κάνουν από κοινού δήλωση.
- 10.30: Στο εκλογικό κέντρο φτάνει ο κ. Βάμβουκας μαζί με μέλη του συνδυασμού του που επίσης δίνουν συγχαρητήρια και ευχές στον κ. Σκουλάκη.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
'Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί, δικαιώνει πλήρως τη συλλογική μας προσπάθεια, τον δυνατό και καλό μας αγώνα και τις θέσεις μας. Δικαιώνει επίσης και εμένα προσωπικά για την υπερβατική απόφασή μου να υπηρετήσω αποκλειστικά τον τόπο μας, τα Χανιά μας, να επιστρέψω στις ρίζες μου', ανέφερε ο κ. Σκουλάκης. Αφού συνεχάρη τους συνεργάτες τους για τη 'σκληρή και μεθοδική τους δουλειά' και την οικογένειά του για τη συμπαράσταση, συνεχάρη τους επικεφαλής και τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών.
'Από αύριο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να προετοιμάσουμε έγκαιρα τη μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον του «Καλλικράτη» που θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος των Χανίων' τόνισε, συμπληρώνοντας πως 'με συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας, όλων των φορέων και όλων των πολιτών, προχωρούμε μπροστά για το κοινό καλό, συνεχίζοντας ότι θετικό έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε κάθε συνενούμενο Δήμο. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να φέρω σε πέρας το δυσκολότερο εγχείρημα της ζωής μου'.
Το εκλογικό κέντρο κατακλύσθηκε από πληθος κόσμου που έσπευσε για να χαιρετήσει και να ευχηθεί στον νέο δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου