Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ



ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Σοβαρή μείωση εισοδήματος για καθηγητές


Σοβαρές μειώσεις στα εισοδήματα τους που φτάνουν και ξεπερνούν τα 3000 ευρώ ετησίως διαπιστώνουν οι εκπαιδευτικοί και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν κινητοποιήσεις. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινοβραδυνή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων. Βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους καθηγητές η επίθεση σε βάρος του δημόσιου. "Οι απειλές που εκτοξεύονται από διάφορους είτε Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεκο Παπαδόπουλο, ή Μάνο ότι θα πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 30% σημαίνει ότι θα ρίξουν στην ανεργία τουλάχιστον 300.000 ανθρώπους. Η κατάσταση πλέον έχει πάρει χαρακτηριστικά καταιγίδας" ανάφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Παύλος Κοτσιφάκης, ο οποίος επισήμανε πως από τα μέτρα τον τελευταίο χρόνο ο μέσος εκπαιδευτικός έχασε από τον ετήσιο μισθό του τουλάχιστον 3000 ευρώ.
Οπως επισήμανε ο κ. Κοτσιφάκης ο κλάδος επιθυμεί να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα σωματεία έτσι ώστε συνολικά να δωθεί απάντηση στην επίθεση που δέχονται και ότι οι καθητηγές σκέφονται να διοργανώσουν συγκεντρώσεις σε μέρες που δεν είναι εργάσιμες καθώς "δεν έχουμε το περιθώριο να χάνουμε χρήματα κάνοντας απεργία" .
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε πως οι κυβερνώντες "με τα μέτρα που προωθούν θέλουν να έχουν αθρόες αποχωρήσεις από την εκπαίδευση προκειμένου να προσλάβουν με ελαστικές μορφές εργασίας ωρομίσθιους, αναπληρωτές, χωρίς κανένα δικαίωμα, χαμηλόμισθούς και τρομοκρατημένους".
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Ο κ. Κοτσιφάκης ρωτήθηκε και για τα πρόσφατα περιστατικά ενδοσχολικής βίας με αφορμή το πρόσφατο γεγονός σε λύκειο στο κέντρο της πόλης όπου μαθητές από άλλο σχολείο ξυλοκόπησαν μαθητή και απείλησαν καθηγήτρια που προσπάθησε να τους εμποδίσει. "Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, η κρίση γίνεται και ηθική, πολιτιστική, διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, οι νέοι βρίσκουν διέξοδο στο θυμό τους ξεσπώντας σε άτομα πιο αδύναμα από αυτούς. Σε αυτήν την πραγματικότητα εντάσουμε τέτοια γεγονότα" ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου