Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΚ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΝΕΚ
23-11-2010

Με ερωτήματα αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και το θέμα της δρομολόγησης πλοίου στο Ρέθυμνο ξεκίνησε αλλά τελικά δεν ολοκληρώθηκε προχθές η έκτακτη συνέλευση της ΑΝΕΚ.
Μετά από αίτημα μετόχων, που ζήτησαν την αναβολή της, η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, στη λίγη ώρα που διήρκεσε η συνέλευση, υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήματα αναφορικά με δύο ζητήματα.
- Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: Οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 25.202.958 ευρώ. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή δανείων της εταιρείας. Ωστόσο, οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην τιμή των 30 λεπτών περίπου, όταν στο Χρηματιστήριο η αξία της μετοχής φτάνει στα 18 λεπτά, γεγονός που επισημάνθηκε από μετόχους τόσο από το μικρόφωνο της συνέλευσης όσο και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους. Ανέφεραν χαρακτηριστικά για ποιους λόγους να συμμετέχουν οι μέτοχοι στην αύξηση και να πάρουν μετοχές 30 λεπτών, όταν μπορούν να τις πάρουν φτηνότερα στα 18 λεπτά; Ανεπίσημα στελέχη της ΑΝΕΚ τόνισαν πως όσοι θέλουν να στηρίξουν πραγματικά την ΑΝΕΚ θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ότι αν η Εταιρεία ήθελε να βάλει περισσότερα κεφάλαια στα ταμεία της θα ανοιγόταν στους ξένους επενδυτικούς ομίλους που πληρώνουν πολλαπλάσια χρήματα, χάνοντας όμως την κρητική της ταυτότητα. Ο α’ αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Γ. Κατσανεβάκης, σημείωσε στην εισαγωγική του ομιλία ότι 'η ΑΝΕΚ, η μόνη αμιγώς ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, έχει αυξημένες αντοχές για να περάσει την κρίση που περνάει η πατρίδα μας. Και η αισιοδοξία που διανοίγεται σε όλους μας στηρίζεται και στη δική σας βούληση. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε τη συμπόρευσή σας ομόφωνη, ώστε η προοπτική της ΑΝΕΚ να διανοίγεται όσο γίνεται περισσότερο αισιόδοξη, ελπιδοφόρα, όχι μόνο για σας τους μετόχους αλλά για τον τόπο μας, τα προϊόντα του, το καλό της Κρήτης και της Ελλάδας', τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενους στους μετόχους.
- Η δρομολόγηση πλοίου στο Ρέθυμνο: Από τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, κ. Νίκο Τσιουδάκη, που παραβρέθηκε στη συνέλευση, τέθηκε το ζήτημα της δρομολόγησης πλοίου στο Ρέθυμνο. 'Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πλοίο της ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο. Εμείς στη συνένωση των εταιρειών μας (σ.σ. ΑΝΕΚ - Ρεθυμνιακή) βάλαμε δύο πλοία και τώρα δεν έχουμε κανένα', ανέφερε, σημειώνοντας στη συνέχεια πως 'κανένας Ρεθυμνιώτης δεν θα ταξιδέψει με πλοία της ΑΝΕΚ'. Από μεριάς των μελών του Δ.Σ. δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, ανεπίσημα πάντως επεσήμαναν πως η εταιρεία επιθυμεί να δρομολογήσει πλοίο, ωστόσο, η γραμμή είναι ζημιογόνος. Για αυτόν τον λόγο και καμία άλλη εταιρεία δεν έχει βάλει πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή. Ωστόσο, ένας εκ των μετόχων, ο κ. Τσάμης, που πήρε τον λόγο επεσήμανε απευθυνόμενος στον κ. Τσιουδάκη ότι 'και εγώ θέλω να μπει πλοίο στη Γεωργιούπολη από όπου είμαι. Μπορεί να γίνει; Θέλετε να βουλιάξει η εταιρεία'.
Οι μέτοχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 19η Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ώστε να τεθούν και πάλι σε συζήτηση τα θέματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της ονομαστικής μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου και της αύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής και κάθε προνομιούχου μετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου