Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


AΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδήλωση ενάντια στα μέτρα για τα ΑΕΙ
26-11-2010

Για 'φοιτητικό κίνημα ενάντια στα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα για την εκπαίδευση' μίλησαν χθες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Ενιαίου Συλλόγου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στο "επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, και την επιβολή των όρων της αγοράς τόσο στο πρόγραμμα σπουδών όσο στη χρηματοδότηση και τη μέριμνα".
"Στο Πολυτεχνείο Κρήτης έγινε μια από τις πλέον μαζικές συνελεύσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα με πάνω από 600 φοιτητές και αποφασίσθηκε κατάληψη για Πέμπτη και Παρασκευή ως απάντηση και στις 30 πανελλαδικές συνελεύσεις που έχουν πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις", ανέφερε ο Δημήτρης Τζήμας, αναπληρωτής γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών.
Οι φοιτητές κάλεσαν όλους τους Χανιώτες να συμμετέχουν σε ενημερωτική συζήτηση για τα νέα μέτρα που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην πρώην Γαλλική Σχολή, ενώ παράλληλα προανήγγειλαν συνέχεια των δράσεών τους.
"Το Υπουργείο Παιδείας ξεκινάει ένα πλασματικό διάλογο και όλα τα μέτρα που σχεδιάζει έρχονται σε συνυφασμό με τη συνολική επίθεση που δέχεται η κοινωνία στους τομείς της υγείας, των απολύσεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, το σπάσιμο των συμβάσεων εργασίας. Τα νέα μέτρα θίγουν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών τόσο σε θέματα εκπαίδευσης και διοικητικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων όσο και στη χρηματοδότηση για τη μέριμνα που πέφτει πολύ χαμηλά και λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια" ανέφερε ο φοιτητής, που απευθυνόμενος στο διοικητικό, διδακτικό - ερευνητικό, τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος ζήτησε την κινητοποίησή του καθώς "με τη μείωση των τμημάτων, το κλείσιμο ΤΕΙ και ΑΕΙ, είναι ξεκάθαρη η απειλή για απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις του προσωπικού. Μια προοπτική που βρίσκει την αντίθεσή μας και θα μας κατεβάσει στον δρόμο όχι μόνο εδώ στα Χανιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα. "Οι φοιτητές στην απόφαση της συνέλευσής τους μιλούν για μια μάχη του φοιτητικού κινήματος" που θα συμβάλει ουσιαστικά στη συγκρότηση του μετώπου παιδείας - εργασίας, με σκοπό την 'πολιτική περικύκλωση' της κυβέρνησης και της αναβαθμισμένης επίθεσης που διεξάγει σε εργαζομένους και νεολαία, μακριά από τις λογικές της διαχειριστικής αριστεράς ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ, που πια ο ρόλος τους περιορίζεται στην εκτόνωση και την ενσωμάτωση των αγώνων. Πρέπει να πάψει πια το φοιτητικό σώμα να παίζει ρόλο απλής αλληλεγγύης στον αγώνα του εργαζόμενου κόσμου αλλά να αποτελέσει κομμάτι ενός μαχόμενου κοινωνικού υποκειμένου με απώτερο σκοπό την ουσιαστική οργανική σύνδεση φοιτητών και εργαζομένων γιατί πολύ απλά ο σημερινός φοιτητής αποτελεί και τον μελλοντικό εργαζόμενο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου