Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΑ



ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Απεργούν οι υπάλληλοι των ΟΤΑ


Μείωση εισοδήματος που ξεκινά από 2-2.500 ευρώ και ξεπερνάει και τις 4.000 ευρώ για κάποιες περιπτώσεις είχαν για φέτος οι υπάλληλοι των Δήμων, που την Παρασκευή προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Τα προβλήματα συζητήθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στους Δήμους των Χανίων, όπου έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από τους συνδικαλιστές και κατατέθηκαν προβληματισμοί από τους εργαζόμενους για την οικονομική τους κατάτασης.
"Το εισόδημα μας έχει μειωθεί από 2.2500- 3.-4000 ανάλογα με το μισθό, τα χρόνια υπηρεσίας, την εργασία. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό συν τοις άλλοις θα πρέπει να προσθέσουμε τη μείωση τους εισοδήματος από την αύξηση του ΦΠΑ και τις γενικότερες αυξήσεις" ανάφερε η πρόεδρος του σωματείου κ. Σοφία Ζεκάκη, υπογραμμίζοντας πως πλέον πολλοί υπάλληλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.
Χαρακτηριστικά η κ. Ζεκάκη επισήμανε πως " η εφαρμογή του μνημονίου αγγίζει μόνο ένα κομμάτι των εργαζομένων και σε αυτή τη φάση είναι το δημόσιο. Εχει απαξιωθεί πλήρως το δημόσιο ".
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Παρασκευή θα πραγματοοιηθεί 24ωρη απεργία, το Σαββατοκύριακο η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με αποχή ή απεργία και μετά από εκτίμηση της κατάσταση στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ της Κυριακής θα καθοριστούν οι περαιτέρω εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου