Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ


ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Χιλιάδες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής
20-11-2010

Περισσότερες από 20.000 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, για λόγους υγείας αλλά και αισθητικής, γίνονται ετησίως στη χώρα μας. Αυτό επεσήμανε στη χθεσινή εισήγησή του, στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων, ο χειρουργός κ. Αθανάσιος Αθανασίου.
Μιλώντας με θέμα 'Πλαστική χειρουργική. Υγεία και ομορφιά' ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως 'η επανορθωτική είναι ένας πολύ χρήσιμος κλάδος της πλαστικής χειρουργικής και ασχολείται με αποκαταστάσεις ελλειμμάτων είτε από τραύματα είτε από ογκολογικά ελλείμματα είτε από συγγενείς ανωμαλίες. Η αισθητική είναι το πιο σύγχρονο κομμάτι της πλαστικής και το πιο «πιασάρικο» που αναφέρει ποιοι τρόποι υπάρχουν, ώστε ένας άνθρωπος να μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του και να νιώσει καλύτερα. Μάλιστα υπάρχουν έρευνες και μελέτες από Πανεπιστημια που δείχνουν ότι αυτά τα άτομα, που έχουν υποβληθεί σε μια επέμβαση, έχει αλλάξει η ζωή τους, αισθάνονται καλύτερα, εκτιμούν περισσότερο τον εαυτό τους'.
Ο χειρουργός κάλεσε τους ενδιαφερομένους να εμπιστεύονται εγκεκριμένες Κλινικές και εξειδικευμένους γιατρούς. Αναφορικά με τα αποτελέσματα των επεμβάσεων ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως 'υπάρχει ένας σημαντικός όρος που λέγεται «οι προσδοκίες του γιατρού» και «οι προσδοκίες του ασθενή». Οταν αυτές δεν ταυτίζονται εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Ερχεται μια ωραία γυναίκα και λέει ότι θέλει να φουσκώσει τα χείλια της και της λες ότι έτσι θα γίνει σαν το ψάρι και αυτή επιμένει· τότε το θεμα είναι δικό της. Εγώ μπορεί να μην το κάνω, κάποιος άλλος συνάδελφος μπορεί να το κάνει. Το πως βλέπει ο κάθε άνθρωπος την εμφάνισή του είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα'.
Το σημαντικό σύμφωνα με τον χειρουργό είναι ο γιατρός να εξηγήσει σε αυτόν που επιθυμεί πλαστική επέμβαση τα δικά του ανατομικά γνωρίσματα και του τι πραγματικά του ταιριάζει.

1 σχόλιο:

  1. Λιποανναρόφηση, αυξητική στήθους και βλεφαροπλαστική είναι οι μορφές πλαστικής χειρουργικής που προτιμούνται περισσότερο από τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή