Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Εκδήλωση για την αναπηρία
01.06.2010

Μια διαφορετική ματιά στην αναπηρία επιχειρούν να δώσουν το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών και ο Σύλλογος ΑμΕΑ Χανίων στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιούν στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Συζήτηση πάνω στο θέμα “Ατομα με αναπηρία, ίσες ευκαιρίες ή κοινωνικός αποκλεισμός;”, χορευτικό δρώμενο αλλά και προβολή του ντοκυμαντέρ “Γιγάντιοι βηματισμοί” περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο μπροστά στο “Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Στέκι”.
Η κα Ειρήνη Μαυροματάκη που θα συμμετέχει στο χορευτικό δρώμενο ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι “με τις εκδηλώσεις αυτές θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη στην κοινωνία μπορεί να διαφέρουν στην κίνηση, στην ακοή, στην όραση αλλά έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αρτιμελείς”.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Μιχάλη Ταμπούκα “Οι γιγάντιοι βηματισμοί” που αναφέρεται σε δύο ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και προβλήθηκε στο 3ο διεθνές φεστιβάλ ντοκυμαντέρ για αναπηρία. “Η ταινία ρίχνει μια ματιά στους γιγάντιους βηματισμούς της ζωής και των δραστηριοτήτων των δύο αυτών ανθρώπων. Δεν προσπαθώ να περάσω κανένα μήνυμα· η όποια αλήθεια βγαίνει μέσα από την κατάθεση αλήθειας του καθενός”, ανέφερε ο σκηνοθέτης.
Την εκδήλωση στηρίζει το σωματείο ΑμΕΑ Χανίων. Η πρόεδρός του κα Αμαλία Μπασιά υπογράμμισε πως “με χαρά ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την εκδήλωση και πιστεύουμε ότι θα βάλει το λιθαράκι της να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Δεν μπορεί να έχουμε παγκόσμιες ημέρες και ευρωπαϊκά προγράμματα για την αναπηρία, όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον συνάνθρωπο και των διπλανό μας”. Η κα Μπασιά κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και σημείωσε πως “αν δεν αγωνισθούμε τίποτα δεν μας χαρίζεται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου