Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

KLOPES


ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΑΝΑ
Κλοπές - δολιοφθορές
Εξαρση της μικροεγκληματικό-τητας στην περιοχή του Τοπανά στο παλιό λιμάνι και ειδικά στην οδό Θεοτοκοπούλου καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες.
Κλοπές, διαρρήξεις αλλά και δολιοφθορές είναι σχεδόν... στην ημερήσια διάταξη κατά την εορταστική περίοδο, κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους της περιοχής, που έμειναν έκπληκτοι από την ένταση των φαινομένων.
“Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είχαμε απανωτά δεκάδες περιστατικά το ένα μετά το άλλο. Δεν είχαμε ξανά τόσα πολλά περιστατικά κλοπών”, επισημαίνει ο κ. Αντώνης Τσουράκης, ιδιοκτήτης mini market και ενοικιαζόμενων δωματίων στην περιοχή. Και ο ίδιος έπεσε πρόσφατα θύμα διάρρηξης. “Τη μια μέρα μου έσπασαν το ψυγείο και πήραν χυμούς, μπύρες, ποτά. Την άλλη άνοιξαν τα δωμάτια και πήραν σεντόνια, κουβέρτες, τηλεοράσεις. Εσπασαν ένα αυτοκίνητο και πήραν ένα τσαντάκι με 6.000 ευρώ, ενώ προχθές κάποιος βούτηξε από τα χέρια μιας γυναίκας που κινούνταν στον δρόμο το πορτοφόλι της. Αυτές τις γιορτές είχαμε τη μια κλοπή μετά την άλλη”, δηλώνει ο κ. Τσουράκης, ο οποίος δεν βρίσκει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου από την “ενίσχυση της αστυνόμευσης ειδικά τις βραδινές ώρες. Δεν υπάρχει καμία παρουσία της Αστυνομίας ώστε να λειτουργήσει προληπτικά και να φοβίσει όποιον σκεφθεί να προχωρήσει σε κάποια παράνομη ενέργεια”.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κ. Xρήστος Βασιλείου, εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της περιοχής.
“Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση της εγκληματικότητας κυρίως τώρα την περίοδο των εορτών. Μέρα μεσημέρι έσπασαν αυτοκίνητο για να πάρουν γυαλιά ηλίου και ένα κινητό. Την περασμένη εβδομάδα έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο ανακύκλωσης, προφανώς για πλάκα, με αποτέλεσμα όμως να καεί ένα αυτοκίνητο που ήταν δίπλα. Επίσης έχουμε και άλλες δολιοφθορές σε διάφορα σημεία χωρίς λόγο και αιτία”, αναφέρει.
Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως δεν μπορεί η οδός Θεοτοκοπούλου, ο πιο κεντρικός δρόμος της παλιάς πόλης το καλοκαίρι, να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης τις βραδινές ώρες.
“Στην περιοχή δεν έχει παρουσία ούτε η Δημοτική Αστυνομία ούτε η ΕΛ.ΑΣ. για να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Πρέπει όμως να γίνει αυτό με πεζές περιπολίες ή κάποιο όχημα ώστε να αποτρέπονται οι όποιοι δράστες”, καταλήγει ο κ. Βασιλείου.
Με τα κοινωνικά προβλήματα να διογκώνονται μέρα με τη μέρα, λόγω κρίσης, οι κάτοικοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την έξαρση της μικροεγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου