Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε το φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στα Χανιά

Το φεστιβάλ “Αναιρέσεις” ξεκίνησε απόψε στα Χανιά και συνεχίζεται αύριοο Σάββατο με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα.
Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επιδίωξή τους είναι «οι “Αναιρέσεις” να είναι μία μεγάλη γιορτή, μία όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονης λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, stand up comedy, συζητήσεις, βιβλιοπωλείο και μία σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται για 2 μερόνυχτα στον χώρο του φεστιβάλ».
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Σήμερα:  Συζήτηση- Της γης οι κολασμένοι: Για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική απάντηση στην προσφυγική κρίση. ομιλητές: Ντίνα Ρέππα, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Σωματείων-Συλλόγων-Συλλογικοτήτων, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γιάννης Κυριακάκης, περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη. 8.30 μ.μ.: stand up comedy show: Βύρων Θεοδωρόπουλος – Μιχάλης Μαθιουδάκης. 9.30 μ.μ.: συναυλία: Μάνος Μαλαξιανάκης, IMAM BAILDI.


• Αύριο 6 μ.μ.: Συζήτηση: 70 χρόνια από τον Εμφύλιο, δυνατότητες και προοπτικές ενός λαού που αντιστέκεται. Ομιλητές: Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός, μέλος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γιώργος Κρεασίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. 9 μ.μ.: Συναυλία: the Dragons, Μωρά στη φωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου