Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Νέοι σχεδιασμοί για τα τραπεζοκαθίσματα από τον Δήμο Χανίων

Κανονισμός διαχείρισης για κοινόχρηστους χώρους μέχρι το τέλος του χρόνου

koymkapi_1Κανονισμό διαχείρισης για τους κοινόχρηστους παραχωρούμενους χώρους σε όλη την επικράτεια του (λιμάνι, Κουμ Καπί, κέντρο, περιαστικές περιοχές) φιλοδοξεί να διαθέτει μέχρι το τέλος του χρόνου ο Δήμος Χανίων! Με τον κανονισμό, η διαβούλευση για τον οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, θα επιχειρηθεί να διευκολυνθεί από τη μια η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) και από την άλλη να μπει μια τάξη σε ότι αφορά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι από την 1-1-2017 θα υπάρχει νέος κανονισμός που θα αφορά όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων.
«Το επόμενο διάστημα μπαίνει στην Επιτροπή Διαβούλευσης ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους παραχωρούμενους χώρους και οι κανονιστικές αποφάσεις που τον διέπουν για όλο το Δήμο Χανίων. Είμαστε έτοιμοι και θα το κάνουμε και για το Κουμ Καπί και το Λιμάνι ώστε να υπάρχει ενιαία διαχείριση για όλο το Δήμο, και όχι άλλες κανονιστικές διατάξεις για τη μια περιοχή και άλλες για την άλλη» αναφέρει ο κ. Βλαχάκης.
Ήδη οι κανονιστικές αποφάσεις που έχει πάρει το ΔΛΤΧ και αφορούν το Κουμ Καπί θα προσαρμοστούν στο ενιαίο κανονισμό του Δήμου. «Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή θα μπορεί να μετέχει ο οποιοσδήποτε με τις προτάσεις και τις θέσεις του. Εκεί θα μπορούμε να δεχτούμε όλες τις προτάσεις και να τις συζητήσουμε ώστε από κοινού να συναποφασίσουμε το καλύτερο για την πόλη μας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.
Στον Κανονισμό θα ορίζονται επακριβώς μια σειρά από λειτουργίες που θα αφορούν τους κοινόχρηστους παραχωρούμενους χώρους όπως πχ. πως εγκρίνεται μια άδεια λειτουργίας, ποίες είναι οι υποχρεώσεις των καταστημάτων, πως θα είναι οι σταθερές κατασκευές, πόσο πλάτος πρέπει να έχει το πεζοδρόμιο για να δοθεί άδεια για τραπεζοκαθίσματα, πότε θα γίνονται οι αιτήσεις ,μέχρι πότε θα ισχύει το ετήσιο μίσθωμα πότε κ.α.


ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Είναι σημαντικό ότι ο Κανονισμός θα αφορά όλο το Δήμο καθώς σε πολλές περιαστικές περιοχές πχ. Μουρνιές, Σούδα, Ακρωτήρι, Ν. Κυδωνία έχει διαπιστωθεί ότι πλατείες και πεζοδρόμια καταλαμβάνονται συχνά από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων, χωρίς καμία άδεια από το Δήμο και χωρίς οι επιχειρηματίες να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ! Ακόμα και σε κεντρικές περιοχές όπως το Κουμ Καπί οι οφειλές επιχειρηματιών στον Δήμο φτάνουν τις 700.000 ευρώ συνολικά καθώς από το 2007 κιόλας πολλοί εξ’ αυτών δεν είχαν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους παρότι καταλάμβαναν κοινόχρηστο χώρο με τα τραπεζοκαθίσματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου