Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Κ. Ζαχαριάδης: Η ΕΥΔΑΠ θα προστατευτεί

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας αποτελεί βασικό στόχο του επόμενου διαστήματος για το ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε το βράδυ της Πέμπτης από τα Χανιά ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.
Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ο κ. Ζαχαριάδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την οικονομική στενότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. «Για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας η ασκούμενη φορολογική πολιτική των μνημονίων είναι βάρβαρη. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να μπούμε στη διαδικασία της ανάπτυξης ώστε να έχουμε περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα και αυτήν την ανάπτυξη να μπορέσουμε να την κατευθύνουμε στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Στόχος πρώτος και απόλυτος είναι η αποκλιμάκωση αυτής της μεγάλης κοινωνικής γάγγραινας της ανεργίας που εξοντώνει όλες τις ηλικιακές δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους της δική μου γενιάς όπου καταγράφονται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας άνω των 50%» είπε ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι έχουμε μπει σε μια φάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας.
«Θυμίζω ότι το Γενάρη του 2015 παραλάβαμε ανεργία 26,5% και αυτή τη στιγμή είναι 23%. Θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη αποκλιμάκωση το 23% μας φαίνεται πολύ υψηλό και προφανώς αναγνωρίζουμε ότι πολλές από τι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης. Εμείς θέλουμε να είναι πλήρους απασχόλησης και με εργασιακά δικαιώματα. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη και πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε να επιδείξουμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα.»


ΓΙΑ ΕΥΔΑΠ
Αναφορικά με την ένταξη στο υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και τις αντιδράσεις της κοινωνίας για τον φόβο της ιδιωτικοποίησης και του νερού ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν το ταμείο που είχε στην κατοχή του την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ μπαίνοντας στο υπερταμείο, που δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την πώληση της δημόσιας περιουσίας αλλά δίνει τη δυνατότητα και της αξιοποίησης και τον συνεταιριστικών σχημάτων, θα προστατευτούν. Και θα προστατευτούν όχι μόνο γιατί το θέλει και το επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί υπάρχει και η απόφαση του ΣτΕ το 2014 που προστατεύει το 51% υπό δημόσιο έλεγχο. Υπό αυτήν την έννοια ακούω με πολύ ενδιαφέρον την κριτική από τα αριστερά αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες που αισθάνονται μια απόσταση ότι όσα αναφορά τη προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών συνεχίζουμε να το παλεύουμε και δεν έχουμε αλλάξει θέση. Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν μια άλλη πλειοψηφία και αν εμείς βλέπαμε αυτές τις εξελίξεις από το σπίτι μας. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή είμαστε πολιτικά ζωντανοί και δίνουμε τη μάχη για την προστασία αυτών των κοινωνικών αγαθών.»
Τέλος αναφορικά με το συνέδριο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως στόχος τους είναι «να ακούσουμε τα μέλη μας αλλά πάνω από όλα όλα να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό και οι συνελεύσεις μας είναι ανοικτές στην κοινωνία, ανοικτές στο διάλογο και την κριτική. Ακούγοντας και συζητώντας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, να διορθώσουμε υπαρκτά λάθη και αδυναμίες μας και να εκπέψουμε το σήμα μας αδιαμεσολάβητα και καθαρά και οι πολίτες είτε μέλη μας, είτε όχι να καταλάβουν την προσπάθεια που κάνουμε».
Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στο Πλατανιά, την Κίσαμο, την πόλη των Χανίων στα πλαίσια πάντα του προσυνεδριακού διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου