Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Προσφορά αγάπης από Χανιώτισσα ξενοδοχοϋπάλληλο

Προσφορά αγάπης από μία Χανιώτισσα ξενοδοχοϋπάλληλο που κατάφερε να φέρει από τη Νορβηγία πάνω από 15 αναπηρικά καροτσάκια, τα οποία και προσφέρθηκαν δωρεάν σε παιδιά στην Κρήτη! Χάρη στην επιμονή, στην προσπάθεια, κυρίως όμως στην ανθρωπιά της η Ολγα Μπομπολάκη πέτυχε να κάνει ευτυχισμένα πολλά παιδιά και τους γονείς τους. «Oλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια όταν μάζευα καπάκια σε μπολ στο ξενοδοχείο όπου δούλευα.
Ξέρετε αυτά που όταν μαζέψεις έναν μεγάλο αριθμό μπορείς να πάρεις καροτσάκι αναπηρικό. Ερχεται λοιπόν μία Νορβηγίδα -που συχνά παραθέριζε στα Χανιά- και με ρώτησε γιατί το κάνω; Της εξήγησα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε φτωχά παιδιά που έχουν ανάγκη από καροτσάκια. Μου είπε ότι εργάζεται σε έναν δημόσιο φορέα στη Νορβηγία που έχουν πολλά καροτσάκια μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση και που κάθε χρόνο τα πετάνε για να ανανεώσουν τις αποθήκες τους! Μου είπε βρες μεταφορική εταιρεία και θα φροντίσω να τα στείλω στην Κρήτη» δηλώνει στα “Χ.Ν.” η κα Μπομπολάκη.
Η ξενοδοχοϋπάλληλος ξεκινά έναν αγώνα δρόμου να βρει παιδιά που έχουν ανάγκη καροτσάκια, να συνεννοηθεί με μεταφορική εταιρεία, να πάρει υπογραφές από Ιδρύματα ότι κάνουν δεκτή τη δωρεά ώστε οι Νορβηγοί να τα στείλουν.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Πήγα πρώτα στον σύλλογο “Αρίων” βρήκαμε ένα παιδί που είχε ανάγκη. Ο “Αρίων” με έφερε σε επαφή με τη μεταφορική DHL και έτσι φέραμε το πρώτο καροτσάκι δωρεάν! Στη συνέχεια μου λένε από τη Νορβηγία πως έχουν 10 καροτσάκια και 2 – 3 βοηθήματα “Π” με ροδάκια και ότι μπορούν να τα στείλουν άμεσα απλά πρέπει είχα υπογραφές από Ιδρύματα ότι αποδέχονται τη δωρεά. Πήγα σε 2 – 3 φορείς εδώ στα Χανιά όμως δεν υπέγραφαν, ήταν επιφυλακτικοί απέναντί μου! Σε κάποιον βαθμό το καταλαβαίνω, δεν με ήξεραν… μετά από καιρό που ήμουν σε αναμονή βρέθηκε στα πόδια μου ο κ. Λιλικάκης από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων (Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑμεΑ) που υπέγραψε άμεσα. Δεν προλάβαμε να πάρουμε και τα 10 καροτσάκια, γιατί οι Νορβηγοί λόγω καθυστέρησης τα είχαν διαθέσει αλλού. Στην Κρήτη όμως ήρθαν τα 5. Φέτος για ένα αγόρι που είχε ανάγκη ένα καρότσι με συγκεκριμένες προδιαγραφές ζήτησα από τους Νορβηγούς και πάλι αν έχουν να μας στείλουν.
Το έστειλαν και μαζί άλλα 4 αναπηρικά καροτσάκια και άλλα 4 βοηθήματα περπατήματος τα οποία δόθηκαν σε παιδιά μέσω της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, ενώ δύο “Π” θα πάνε σε Κ.Α.Π.Η.» δηλώνει ευτυχισμένη η κα Μπομπολάκη.
Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ
Τι κάνει έναν άνθρωπο να αφιερώνει τόσο χρόνο και κόπο χωρίς να έχει κάποια προσωπική σχέση με παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι το ερώτημά μας; «Τι να πω; Ετυχε να έρθει μπροστά μου η Νορβηγίδα και να μου δώσει την ευκαιρία να φέρουμε αναπηρικά καροτσάκια και απλά το έκανα. Και το εκμεταλλεύτηκα γιατί ήθελα απλά να βοηθήσω τους συνανθρώπους μας. Γιατί δεν είναι μόνο η ζωή που ξέρουμε του «όλα καλά». Είναι και η άλλη ζωή που δεν ξέρουμε πολλοί από εμάς» απαντά η Ολγα που παρά τον κόπο και την προσπάθεια είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της και να φέρει ακόμα περισσότερα καροτσάκια στα Χανιά. Εξάλλου για την προσφορά της υπάρχει “πληρωμή” και μάλιστα μεγάλη. «Ενα από τα παιδιά στο οποίο δώσαμε το καροτσάκι μου είπε ότι «νιώθει βασιλιάς τώρα». Και μου έδωσε και ένα φιλί στο μάγουλο! Ακόμα νιώθω τα χείλη του στο μάγουλό μου και αυτή είναι η καλύτερη “πληρωμή” που θα μπορούσα να έχω ποτέ» καταλήγει η κοπέλα.
Το ευχαριστώ της Ο. Μπομπολάκη


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νορβηγικό φορέα και τη φίλη που εργάζεται εκεί, η οποία θέλει να μείνει στην ανωνυμία, για τη δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων. Την DHL GLOBAL FORWARDING HELLAS S.A η οποία ανέλαβε όλα τα έξοδα μεταφοράς από τη Νορβηγία και όλο το ποσό του Τελωνείου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Σούκουλη, τον διευθυντή Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών κ. Αθανάσιο Παρασκευόπουλο και υπεύθυνο πωλήσεων Κρήτης και Δωδεκανήσων κ. Αρη Μαυρογιαννάκη για όλο αυτό τον καιρό που ασχολήθηκαν για να φτάσουν στα Χανιά. Σε άψογη συνεργασία με τη Μάγκυ Αρσενίδη διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων με της οποίας τη βοήθεια μπορέσαμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά των Χανίων που πραγματικά τα είχαν ανάγκη. Το λιγότερο που μπορώ να πω σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου