Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ποδηλάτες… αλληλεγγύης στα Χανιά (φωτογραφίες)



Περίπου 88 από τα 100 αναπηρικά καρότσια που είχαν στόχο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν δύο ποδηλάτες στα πλαίσια της προσπάθειας whelling2Hel.. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Έλπι και της Δώρας, να διανύσουν μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων από τη Κωνσταντινούπολη στο Ηράκλειο. Στη διαδρομή αυτή συλλέγονται καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων που προσφέρονται στις τοπικές κοινωνίες. Τα παιδιά υποδέχθηκε στην πλατεία Δημ. Αγοράς με μια ξεχωριστή εκδήλωση ο Δήμος Χανίων.
«Φτάσαμε στα Χανία μετά από 32 ημέρες, μετά από 20 ελληνικές πόλεις, διανύοντας 1700 χιλ. Σκοπός να συγκεντρώσουμε 19.000 καπάκια που δίνουν 100 αναπηρικά αμαξίδια. Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ είμαστε προς το τέλος αυτού του ταξικού με υπέροχες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη, πολλά χαμόγελα και δράσεις» είπε στους δημοσιογράφους ο
Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης. Στην προσπάθεια τους αυτή αντιμετώπισαν
«αρκετή ανηφόρα, αρκετό πετάλι όταν όμως φτάνεις στις πόλεις αυτές νιώθεις ότι πραγματικά αξίζει και ξεχνάς την κούραση. Σε κάποια σημεία χαθήκαμε αλλά οι άνθρωποι φιλόξενοι όπου και αν πήγαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχει ολοκληρωθεί το 88% της καμπάνιας και όλος ο μας έχει αγκαλιάσει» κατέληξε.
Από τη μεριά της η Δώρα Μπίτση ανάφερε πως μέσα από αυτήν την προσπάθεια θέλησαν «να βγάλουμε τον κόσμο έξω από τα σπίτια, να δούμε ότι μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα».
Στην εκδήλωση χόρεψαν σχολές που πραγματοποιούν προγράμματα Zumba αλλά και τοπικούς χορούς, ενώ στη συνέχεια έγινε επίδειξη από αθλητές baskin, ενός αθλήματος που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες .
Στα πλαίσια της υποδοχής έγινε μια επίδειξη του αθλήματος του Baskin που ενσωματώνει αθλητές με αναπηρία και όχι. Οι κανόνες είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε όλοι οι μετέχοντες να έχουν τη χαρά του μπάσκετ.
Στην εκδήλωση υποδοχής που έγινε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και οργάνωσε ο Δήμος Χανίων, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας παραβρέθηκε και ευχαρίστησε τα νέα παιδιά «που σε κάθε στάση τους αφήνουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπη και 5 αναπηρικά αμαξίδια για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσφέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου