Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς γιατρούς κομβικά τουριστικά σημεία

Η ελλιπής ιατρική κάλυψη του αεροδρομίου Χανίων φάνηκε για άλλη μια φορά και  χθες το μεσημέρι με αφορμή ένα περιστατικό με οδηγό ταξί, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του.
Χρειάσθηκε να ζητηθεί η συνδρομή του στρατιωτικού γιατρού της 115 Π.Μ. και στη συνέχεια του ΕΚΑΒ, ώστε ο άντρας να μεταφερθεί τελικά στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αερολιμενάρχη κα Λαμπαθάκη, το αεροδρόμιο καλύπτεται ιατρικά για ορισμένο χρονικό διάστημα καθημερινά από το Κέντρο Υγείας Βάμου, ενώ χθες ήταν σε εξέλιξη σεμινάριο εκπαίδευσης των γιατρών, έτσι  ακόμα και αν είχε βάρδια γιατρός, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στον χώρο.
«Είναι ένα θέμα που το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, το έχετε γράψει και εσείς, αλλά εδώ και χρόνια δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορεί με τόσες χιλιάδες επιβάτες και εργαζομένους να μην υπάρχει γιατρός! Το αεροδρόμιο πρέπει να έχει 24ωρη ιατρική κάλυψη» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Υ.Π.Α. στο αεροδρόμιο Χανίων κ. Μ. Αρμουτάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων κ. Η. Καραπατάκης ανέφερε πως «ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Δεν μπορεί να μην υπάρχει γιατρός στο αεροδρόμιο Χανίων 24ωρες το 24ωρο».
Χωρίς γιατρό έχει μείνει και η Αγία Ρουμέλη τις τελευταίες μέρες καθώς η γιατρός που καλύπτει την περιοχή έχει πάρει την κανονική της άδεια.
Οπως επεσήμανε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός «ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης ότι η γιατρός της περιοχής έχει πάρει την άδειά της με αποτέλεσμα το χωριό να έχει μείνει ακάλυπτο.
«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν τύχει κάποιο περιστατικό, θα είμαστε ακάλυπτοι υγειονομικά και θα το παλέψουμε ως είθισται με το φουσκωτό νοσοκομειακό σκάφος», σχολίασε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, τονίζοντας παράλληλα ότι το φαράγγι της Σαμαριάς υποδέχεται καθημερινά περίπου 1.000 άτομα και είναι πιθανόν να χρειαστεί γιατρός.


Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Χαιρέτης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάμου, στο οποίο υπάγεται η γιατρός που καλύπτει την περιοχή της Αγίας Ρουμέλης εξήγησε απλά ότι «δεν έχω γιατρούς να στείλω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου