Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΩΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ενδιαφέρον για αποκατάσταση των Νεωρίων
15-10-2010

Σοβαρό ενδιαφέρον για τις εργασίες αποκατάστασης αλλά και ολικής ανακατασκευής των ενετικών Νεωρίων των Χανίων έδειξαν οι αντιπροσωπίες που συμμετείχαν στην τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων του Δικτύου Νεωρίων της Μεσογείου, που ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα.
Αντιπρόεδρος του Δικτύου είναι ο προϊστάμενος της 28ης ΕΒΑ κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, ο οποίος και παρουσίασε τις εργασίες που ολοκληρώνονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν τα Νεώρια και αναφέρθηκε και σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το σημαντικό αυτό μνημείο.
Στο δίκτυο μετέχουν μεγάλες πόλεις που διαθέτουν Νεώρια όπως Βαρκελώνη, Νάπολη, Βενετία, Σεβίλη, Πίζα και άλλες πολλές και σε αυτή την τρίτη συνάντηση έγινε μια προσπάθεια να μπουν κάποιοι κανόνες σε ό,τι αφορά την ειδική αυτή κατηγορία μνημείων αλλά και θέματα που αφορούν το καταστατικό του Δικτύου.
'Εμείς παρουσιάσαμε τις εργασίες αποκατάστασης των Νεωρίων προκειμένου να τεθούν σε χρήση θέματα και το ενδιαφέρον των ξένων αντιπροσωπιών ήταν έντονο', ανέφερε ο κ. Ανδριανάκης μιλώντας στα 'Χ.Ν.'. Ερωτηθείς για το αν οι ξένες αντιπροσωπίες εξέφρασαν απορίες για τη χρόνια καθυστέρηση ανακατασκευής του μνημείου ο κ. Ανδριανάκης απάντησε πως 'οι περισσότερες πόλεις βρίσκονται στο ίδιο σημείο με εμάς. Τα Νεώρια είναι μνημεία αξιόλογα αλλά λόγω της κλίμακάς τους απαιτούν μεγάλα ποσά για την ανακατασκευή τους. Τα Νεώρια στην Κέρκυρα είναι σε χειρότερη κατάσταση, στη Βενετία είναι τεράστια σε έκταση αλλά είναι ακόμα στρατιωτική βάση, τα μόνα προχωρημένα είναι της Πίζας, που πρόσφατα έγινε Μουσείο και της Βαρκελώνης, που ήταν από παλιά αποκατεστημένα. Ομως, μιλάμε για πολύ μεγάλες πόλεις, με άλλες δυνατότητες', ανέφερε.
Εκτός από τον κ. Ανδριανάκη στη συνάντηση μετείχαν και οι κ. Μ. Αγγελάκη και Α. Τσιγκουνάκη εκ μέρους της 28ης ΕΒΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου