Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΤΟΠΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ
“Σε κινητοποιήσεις κατευθύνονται οι δάσκαλοι”
22-10-2010

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση περαιτέρω μείωση των μισθών τους θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, τόνισε χθες από τα Χανιά ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, κ. Δ. Μπράτης.
Ο κ. Μπράτης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη συνάντηση της Δευτέρας που θα έχει η ΔΟΕ με την κα Διαμαντοπούλου. " Καταστήσαμε σαφές στην ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση ότι είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ανάλογο του 2006, αν προχωρήσει σε περικοπές έστω και 1 ευρώ. Προσδοκούμε σε ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο όπου υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα θα έχουν τις ίδιες αμοιβές", ανάφερε ο κ. Μπράτη.ς
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Η Συνέλευση των δασκάλων ενέκρινε το διεκδικητικό πλαίσιο που προβλέπει μεταξύ άλλων: 30% αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών πάνω από τα όρια του πληθωρισμού και αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων μας από την πολιτική λιτότητας των τελευταίων χρόνων. Άμεση απόδοση του υπολοίπου (103) των 176 €. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό. 1400 € καθαρός μισθός νεοδιόριστου. Γνήσιες ΣΣΕ. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Αφορολόγητο το σύνολο των αποδοχών του νεοδιόριστου. Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Όχι στην αξιολόγηση - πειθάρχηση. Καμιά αξιολόγηση για σύνδεση μισθού - βαθμού - μονιμότητας με αυτήν. Απαιτούμε αξιολόγηση αδιάβλητη με μετρήσιμα κριτήρια, μόνο για επιλογές στελεχών και κατάληψη ειδικών θέσεων στην Εκπαίδευση.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15 % του προϋπολογισμού ή 5% του ΑΕΠ. 15 μαθητές ως ανώτατο όριο ανά τμήμα. Κανένα Σχολείο ή Νηπιαγωγείο της υπαίθρου να μην κλείσει. Συγχωνεύσεις μόνο με συγκατάθεση των γονέων. Μαζικούς διορισμούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αντίστοιχους των αναγκών όπως αυτές εκφράζονται από τα αιτήματα των Γενικών Συνελεύσεων μας.
Άμεσο διορισμό - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Να δημιουργηθεί σύστημα διορισμών με την προϋπηρεσία και το έτος λήψης πτυχίου(και παιδαγωγική επάρκεια σύμφωνα με τη γνώμη των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για τις ειδικότητες που δεν έχουν παιδαγωγική κατεύθυνση).
Οι αναπληρωτές να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα να αρνηθούν να πάνε σε έναν Νομό χωρίς να χάνουν το δικαίωμα διορισμού τους σε άλλον. Ισότιμη μεταχείρισή τους με τους μόνιμους, τοποθέτησή τους με μόρια όπως στις μεταθέσεις των μονίμων από το ΠΥΣΠΕ. Όχι στην καθυστέρηση της πληρωμής τους. Όχι στη μείωση των αποδοχών των ωρομισθίων. Κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και πρόσληψή τους ως αναπληρωτές μέχρι τη μονιμοποίησή τους. "
Παράλληλα, πάρθηκαν αποφάσεις για την κοινωνική και πολιτιστική δράση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου