Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ



ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ
Συνελήφθη 45χρονος Χανιώτης
05.08.2010

Με την κατηγορία της εμπορίας όπλων συνελήφθη και οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Χανίων ένας 45χρονος Χανιώτης. Παράλληλα συνελήφθη άλλο ένα άτομο και αναζητείται και τρίτο -συγγενής του πρώτου- με τις ίδιες κατηγορίες.
Τα περισσότερα όπλα, που βρέθηκαν στο σπίτι του 45χρονου, αφορούν κυρίως παλιά όπλα, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αστυνομία έχει προξενήσει η εύρεση ενός υποπολυβόλου Scorpio με σιγαστήρα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από την αστυνομία. Τα στοιχεία του όπλου έχουν σταλεί στην Αθήνα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τυχόν έχει χρησιμοποιηθεί και αν ναι, σε τι ενέργειες.
Η επιχείρηση έγινε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε σπίτι κοντά στο κέντρο των Χανίων. Συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων με συνδρομή ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε και των Τ.Α.Ε Χανίων.
ΤΑ ΟΠΛΑ
Στο σπίτι του 45χρονου βρέθηκαν σύμφωνα με με τον Διοικητή της Ασφάλειας κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη:
- 1 εύχρηστο υποπολυβόλο τύπου SCORPIO με σιγαστήρα και γεμιστήρα
- 1 εύχρηστο πιστόλι μάρκας WALTER
- 1 εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο Αγγλικής προέλευσης μάρκας LEE ΕNFIELD
- 1 εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο Γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER
- 1 εύχρηστο πιστόλι Ισπανικής προέλευσης μάρκας DUO
- 1 σκοπευτική διόπτρα
- 1 σιγαστήρας ραβδωτού όπλου
- 1 γεμιστήρα οπλοπολυβόλου τύπου BREND
- 1 γεμιστήρα υποπολυβόλου μάρκας THOMSON
- 2 εκπαιδευτικοί όλμοι διαμ. 60 χιλιοστών
- 546 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων
- 22 βολίδες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και
- 252 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί τις πρωινές ώρες αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χανίων. Επίσης συνελήφθη και δεύτερο άτομο, ενώ τρίτο αναζητείται καθώς και συγγενικά πρόσωπα του πρώτου, καθώς, κατά τη διενέργεια ερευνών στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 1 εύχρηστο περίστροφο Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας COLT διαμ. 38 special
- 240 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων και
- Μία γεμιστήρα πιστολιού.
"ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ
ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ"
Τη θέληση της αστυνομίας να καταπολεμήσει το εμπόριο όπλων καθώς και τους άσκοπους πυροβολισμούς εξέφρασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Παντελής Μουρτζανός. "Όλοι ξέρουμε, ότι ένα από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στην Κρήτη, είναι η παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία με τη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, συνήθως σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλευόμενοι την κακή αυτή συνήθεια και όχι το έθιμο, που τους συμφέρει να αποκαλούν, εκμεταλευόμενοι ακόμα την εχεμύθεια και τη μυστικότητα που διακρίνει τους Κρητικούς θησαυρίζουν με την εμπορία και πώληση όπλων και φυσιγγίων, η πώληση των οποίων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας δεν θα είχε ανταπόκριση" ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής. Απευθυνόμενος σε όσους ασχολούνται με παράνομες δραστηριότητες τόνισε, πως "εκείνοι, οι οποίοι αρέσκονται στην εμπορία όπλων και στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών να ξέρουν ότι κάποια μέρα θα έλθει η σειρά τους. Συλλέγουμε συνεχώς πληροφορίες. Όλο το προσωπικό της αστυνομίας ασχολείται με αυτό. Θέλω να συγχαρώ το Διοικητή της Ασφάλειας και τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη κατοχή όπλων. Θέλουμε ο κόσμος να είναι συμπαραστάτης στο έργο μας, γιατί θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε, αν όχι να εξαλείψουμε, το φαινόμενο της παράνομης οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών. "

Συνελήφθησαν για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τέσσερεις υπήκοοι του Ιράκ και τέσσερεις του Ιράν,συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ στον Αερολιμένα Χανίων καθώς κατά το διαβατηριακό έλεγχο, πτήσης από Χανιά προς Κοπεγχάγη Δανίας υπέδειξαν πλαστά διαβατήρια Σουηδίας. Μετά το πέρας της ποινικής διαδικασίας θα κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία απέλασής τους από τη χώρα. Οπως σημείωσε ο αερολιμενάρχης κ. Τσιώρος "κάθε εβδομάδα έχουμε τέτοιες συλλήψεις. Αποτελούν συχνό φαινόμενο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου