Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Δεν στηρίζει κανέναν...
Δεν θα στηρίξει υποψήφιο για τον Δήμο Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί τα μέλη του να κινηθούν με βάση την πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη του σχηματισμού. Η απόφαση πάρθηκε στη γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε αργά χθες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ένα μεγάλο μέρος των μελών του ΣΥΝ -αλλά και το σύνολο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ- διαφώνησαν με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Τάσου Βάμβουκα καθώς όπως επεσήμαναν η διακήρυξη της υποψηφιότητάς του δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρουσιάζεται ως 'άχρωμη', χωρίς να τοποθετείται ανοιχτά για κρίσιμα θέματα όπως το μνημόνιο.
Η γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΝ κα Βάλια Βαγιωνάκη ερωτηθείσα από τα 'Χ.Ν.' σημείωσε πως 'για τον Δήμο Χανίων υπήρχαν διαφορετικές τοποθετήσεις και δεν υπήρξε ομοφωνία. Επειδή οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνονται στη βάση της ομοφωνίας ή της συναίνεσης δεν υπήρξε απόφαση για συμμετοχή ή όχι στις υπάρχουσες αυτοδιοικητικές κινήσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται με βάση τις αποφάσεις της πρόσφατης πανελλαδικής συνδιάσκεψης να δράσουν κατά συνείδηση για την υλοποίηση των στόχων μας'.
Η κα Βαγιωνάκη επεσήμανε πως και στο παρελθόν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν δηλώσει στήριξη για κάποιο υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βάμβουκα, φαίνεται να είναι μέλη του ΣΥΝ που ήταν κοντά στον πρώην νομάρχη κ. Κατσανεβάκη, άτομα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι αλλά και ορισμένοι από τους ανένταχτους.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ
Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές οι συζητήσεις συνεχίζονται. 'Υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή (σ.σ. συνεδρίασε και χθες) και συνεχίζουμε παραπέρα για να δούμε τι θα κάνουμε για τον εσωτερικό κανονισμό, τον προγραμματισμό πλεύσης, τον υποψήφιο', ανέφερε η κα Βαγιωνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου