Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΕΜΑ



«Είμαι σοκαρισμένη από την κακοποίηση των ζώων»
Γερμανίδα δημοσιογράφος για τα αδέσποτα στα Χανιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κώνστας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

▅Claudia Βuthenhoff-Duffy: «Αποφάσισα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό που δουλεύω, να γράψω σε εφημερίδες και περιοδικά και να κάνω και ντοκιμαντέρ για τα τραυματισμένα, χτυπημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί»



«Εχω μιλήσει με πάρα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εικόνα των εγκαταλελειμμένων ζώων σε διάφορα σημεία των Χανίων. Ολοι λένε ότι δεν θα ξαναέλθουν στην Κρήτη».

Η γερμανίδα δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Βερολίνου και παραγωγός για την τηλεόραση ΖDF Claudia Βuthenhoff-Duffy δηλώνει απογοητευμένη από τα όσα αντίκρυσε στους δρόμους των Χανίων από τις 16 Ιουλίου όταν βρέθηκε πρώτη φορά στα Χανιά για τις διακοπές της. Ηδη συγκεντρώνει υλικό, φωτογραφίες, κινηματογραφικά πλάνα, συνεντεύξεις προκειμένου να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα της χώρας της.

«Ηρθα στα Χανιά για διακοπές μαζί με τον σύντροφο και τα δύο παιδιά μου. Αυτό που αντιμετώπισα όμως με σόκαρε. Στους δρόμους, σε πλατείες, έξω από κτίρια, ακόμα και σε παραλίες είδα πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα, τραυματισμένα, πεινασμένα σε κακή κατάσταση. Εχω ζώα στο σπίτι και πραγματικά η καρδιά μου δεν μπορούσε να αντέξει αυτή την εικόνα. Οδηγώντας σε διάφορα σημεία είδα ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν παντού και άρχισα όπως μπορούσα να προσφέρω στα αδέσποτα κάποιες τροφές για τα ζώα και νερό που είχα στο αυτοκίνητό μου. Μεγάλο μέρος των διακοπών μου το πέρασα έτσι, φροντίζοντας τα ζώα», λέει η δημοσιογράφος.

Εκτός από τις προσωπικές της εμπειρίες, συγκέντρωσε μαρτυρίες και απόψεις και άλλων τουριστών από τη Γερμανία αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Ολοι εκφράζουν έντονη αγανάκτηση για όσα είδαν στον τόπο των διακοπών τους. «Αποφάσισα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό που δουλεύω, να γράψω σε εφημερίδες και περιοδικά και να κάνω και ντοκιμαντέρ για τα τραυματισμένα, χτυπημένα
και εγκαταλελειμμένα ζώα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε να δοθεί τέλος».

Ηδη από το περασμένο Σαββατοκύριακό βρίσκεται στα Χανιά το ΖDF 2 της γερμανικής τηλεόρασης που άρχισε οδοιπορικό με θέμα τα αδέσποτα ζώα της Κρήτης, το οποίο θα προβληθεί στη Γερμανία. Πάντως, η δημοσιογράφος κάνει προσπάθεια να υιοθετήσει κάποια ζώα και να τα μεταφέρει στη χώρα της και το ίδιο προτείνει και σε άλλους τουρίστες. «Οταν βλέπεις αυτές τις εικόνες σε έναν τόπο, δεν μπορείς να ξαναγυρίσεις. Είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που γίνεται στον τουρισμό σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου