Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΚΛΟΠΗ ΜΗΧΑΝΩΝ



ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σπείρα έκλεβε μηχανάκια

Περισσότερα από 15 μηχανάκια από τα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου είχαν κλέψει τέσσερις νέοι, οι τρεις υπήκοοι Ρουμανίας και ο ένας ομογενής από τη Γεωργία, που συνελήφθησαν από την αστυνομία Χανίων. Οπως ομολόγησαν κατά την ανάκριση τους οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο στο Νομό Χανίων δεκαπέντε κλοπές δικύκλων. Οι νεαροί αποσυναρμολογούσαν τα δίκυκλα και με την τακτική λεωφορειακή γραμμή τα απέστελαναν στην Ρουμανία.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες το μεσημέρι ο διοικητής της Ασφάλειας Χανίων κ. Aρτέμης Κουτσαυτάκης τόνισε πως "τις βραδινές ώρες της 10-08 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 17, 25,και 29 ετών καθώς και ένας ημεδαπός, ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 20 ετών για κλοπές μεγάλου αριθμού δικύκλων που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο στην πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου."
Οπως σημείως ο αστυνομικός διευθυντής "ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποίησαν εφόδους και έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες, αποθήκες και χώρους πέριξ αυτών, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες δραστηριότητες τους. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
- Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί την 06-08-2010 από Χανιά.
- Ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη τεσσάρων μοτοσικλετών οι οποίες είχαν κλαπεί το μήνα Απρίλιο μέχρι και Ιούλιο 2010 από την Κίσαμο Χανίων.
- Πλήθος εξαρτημάτων προερχόμενα από κλοπές δικύκλων, επιμελώς τοποθετημένα σε χαρτοδέματα.
- Μεγάλος αριθμός εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόξεση αριθμών πλαισίου και κινητήρα των δικύκλων. "

Από την μέχρι στιγμής προανάκριση έχει προκύψει ότι: "Οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομή και διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό τη κλοπή δίκυκλων μοτοσυκλετών. Οι δύο από τους δράστες αφαιρούσαν τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια πωλούσαν την κάθε μία από αυτές έναντι χρηματικής αμοιβής 400 Ευρώ στους άλλους δύο , οι οποίοι αφού τις αποσυναρμολογούσαν τοποθετούσαν τα τμήματα αυτών σε χαρτοδέματα και με τακτική λεωφορειακή γραμμή απέστελλαν στη Ρουμανία. "
H αστυνομία ενημερώνει όλους όσους έχασαν λόγω κλοπής τα δίκυκλα τους το τελευταίο εξάμηνο ακόμα και αν δεν το έχουν δηλώσει να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για υπόδειξη εξαρτημάτων και αναγνώριση (τηλέφωνο επικοινωνίας 2821025803).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου