Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Θετική εξέλιξη για τα Νεώρια



03Θετικές ειδήσεις για τα Νεώρια προέκυψαν από τη χθεσινοβραδινή παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κας Μαρίας Βλαζάκη, στην Εκθεση των εργαζομένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Ερωτηθείσα σχετικά από τα “Χ.ν.” η κα Βλαζάκη αποκάλυψε ότι είναι σχεδόν έτοιμη η προγραμματική σύμβαση που πιθανόν να υπογραφεί και στις αρχές του φθινοπώρου για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αποκατάσταση των Νεωρίων.
«Πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης για τις μελέτες που χρειάζονται για τα Νεώρια. Οι μελέτες θα είναι αρχιτεκτονικές, στατικές κ.ά., θα τις αναλάβει το Πολυτεχνείο με χρηματοδότηση από τους φορείς της προγραμματικής σύμβασης. Οι πόροι για τη χρηματοδότηση των μελετών είναι εξασφαλισμένοι…», ανέφερε η κα Βλαζάκη, που εκτίμησε ότι είναι πιθανόν και μέσα στον Σεπτέμβριο να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.
Μια εξέλιξη σίγουρα θετική, αν θέλουμε πραγματικά να γίνει κάτι για το σημαντικό αυτό μνημείο της πόλης μας, καθώς σε αυτή εμπλέκονται όλοι σχεδόν οι τοπικοί φορείς και το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου