Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μεγάλες οφειλές προς τους ΤΟΕΒ

Προειδοποιήσεις σε καταναλωτές

09Μεγάλες είναι οι οφειλές παραγωγών προς τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων του Νομού, με τους τελευταίους να προχωρούν σε ενημέρωση-προειδοποίηση προκειμένου αυτές να ρυθμιστούν άμεσα ώστε οι ΤΟΕΒ να συνεχίσουν να προσφέρουν νερό.
Το πρόβλημα παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθώς γίνεται η εκκαθάριση των οφειλών από την προηγούμενη χρονιά. Σε όλους τους ΤΟΕΒ υπάρχουν μεγάλες οφειλές και οι υπεύθυνοι τους ελπίζουν ότι οι αγρότες θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ώστε να μην αναγκαστούν να κόψουν παροχές.
ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ
«Οι οφειλές προς τον ΤΟΕΒ τον δικό μας ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. Έχουμε ζημιές στο δίκτυο, πρέπει να πληρώσουμε τον ΟΑΚ για το νερό, τη ΔΕΗ για το ρεύμα για τα αντλιοστάσια. Όλα αυτά τα χρήματα εμείς περιμένουμε να τα πάρουμε από τα τέλη άρδευσης» μας λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγίας Μαρίνας- Πλατανιά κ. Γιάννης Φιωτάκης.
Πέρα από την οικονομική κρίση σύμφωνα με τον κ. Φιωτάκη σε πολλούς παραγωγούς υπάρχει μια αδιαφορία στο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. «Σου λένε “εντάξει ποίο νερό τώρα, θα το πληρώσω μετά” αλλά αν μείνει και για λίγο χωρίς παροχή νερού διαμαρτύρεται. Προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει πως όποιος παραγωγός δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του τότε θα του παίρνουμε το ρολόι. Αφού χρησιμοποιείς ένας αγαθό πρέπει να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Εμείς με τα 3-4 λεπτά που έχουμε όφελος προσπαθούμε να καλύψουμε και τις ζημιές που υφίσταται το δίκτυο μας που είναι πολύ παλιό. Ελπίζουμε ότι ο ΟΑΚ θα συμβάλλει στην αντικατάσταση του μέχρι το καλοκαίρι» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ.
ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Μεγάλες είναι οι οφειλές και για τον ΤΟΕΒ Αγιάς-Κολυμπαρίου.
«Οι αγρότες προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μανώλης Βαρουξάκης. «Οι οφειλές αφορούν τη χρήση της προηγούμενης χρονιάς. Κάθε χρόνο ενημερώνουμε τους αγρότες ότι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία διαφορετικά θα υπάρξουν προσαυξήσεις. Όσοι έχουν παλιότερα χρέη, πάνω από ένα χρόνο και δεν τα εξοφλήσουν, τότε προχωράμε στην αφαίρεση των ρολογιών, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ελπίζουμε ότι οι αγρότες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους» καταλήγει ο κ. Βαρουξάκης.


ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ
«Λειτουργώντας με τις αρχές της αυτοδιαχείρισης έχουμε καταφέρει να μην αντιμετωπίζουμε μεγάλα οικονομικά προβλήματα παρά του ότι οι οφειλές και προς εμάς είναι σημαντικές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου κ. Παύλος Γιαννικάκης.
Ο ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου υδρεύει ένα σημαντικό τμήμα του κάμπου των Χανίων και ειδικά τις καλλιέργειες του αβοκάντο που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί. «Υπάρχει ανάγκη για νερό και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Φέτος με τις βροχές και κυρίως με τα χιόνια πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας. Όμως και οι παραγωγοί παρά τις δυσκολίες πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για να μπορούμε και εμείς να τους παρέχουμε το νερό που έχουν ανάγκη» αναφέρει ο κ. Γιαννικάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου