Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ: «Ριζοσπαστική διέξοδος από την κρίση» Δημοσιεύθηκε στις: 23-10-2012
Κάλεσμα στον λαό να «ακούσει και να μελετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ», απεύθυνε χθες από τη συνέλευση Ακρωτηρίου το μέλος Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάγδα Σπηλιοπούλου. Η κα Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στη συγκρότηση του μεγάλου πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και σε θέματα που αφορούν την οικονομική πολιτική που ασκείται. «Η χώρα το ξέρουμε όλοι ότι έχει πτωχεύσει δύο φορές. Κανονικά αν δεν είχαμε τις πτωχεύσεις δεν θα είχαμε ούτε μνημόνια, ούτε PSI και την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία είναι σε πλήρη εξαθλίωση. Στην πραγματικότητα το ελληνικό κράτος έχει κηρύξη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε δώσει απαντήσεις σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχουν απαντήσεις που δεν έχουν κόστος για τον κόσμο. Υπάρχουν οι απαντήσεις των τροϊκανών και της εσωτερικής τρόικας που οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο και υπάρχουν και οι δικές μας απαντήσεις, που καταθέτουμε με ειλικρίνεια, με το δικό τους φορτίο το κοινωνικό, στις οποίες όμως υπάρχει φως στο τούνελ», είπε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Η ίδια επισήμανε πως ακόμα και μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα επιτύχει αν δεν στηριχθεί από μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά από αυτά που πλήττονται.«Πολύ μεγάλα τμήματα του κόσμου έχουν μάθει να λειτουργούν με την λογική της ανάθεσης. Ψηφίζω ένα κόμμα, πάω σπίτι μου και αυτό θα κάνει τη δουλειά για μένα. Αυτό στις σημερινές ιδιαίτερες στιγμές δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ενας κόσμος, μια κοινωνία συσπειρωμένη γύρω από ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει ενημερωθεί πλήρως είναι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα», ανέφερε. Για τον κίνδυνο να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ τόσο σε πρόγραμμα όσο και πρακτικές η κα Σπηλιοπούλου ανέφερε πως «υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και νομίζω πως όσο περισσότεροι γινόμαστε μέλη και κοινωνοί αυτής της διαδικασίας όσο και περισσότερα μέλη και φίλοι μας στηρίζουν αλλά κριτικά -κυριολεκτικά κριτικά- τόσο περισσότερο και εμείς με το ηθικό φορτίων των αξιών της αριστεράς θα προχωρήσουμε σωστά, προς όφελος του λαού μας και της κοινωνίας». Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε πως «και σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα αλλά δεν έχουν ποτέ καταγγελθεί για εγκληματικές παρεμβάσεις που βρίσκονται στην καρδιά του Ποινικού Κώδικα, έτσι όπως συμβαίνει στη χώρα μας με τη Χρυσή Αυγή. Με μηδαμινές εξαιρέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο δεν διατυπώνονται με τον τρόπο τον θρασύ της Χρυσής Αυγής πεποιθήσεις φασιστικού και ναζιστικού χαρακτήρα. Οφείλουμε ως αριστερά να σηκώσουμε το βάρος της προσπάθειας και να μιλήσουμε, να πείσουμε, να καταδείξουμε στον λαό το αδιέξοδο προσέγγισης σε τέτοιους φορείς. Η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει. Εναν καθαρά πολιτικό, με τρόπο ιδεολογικό, με αντιπροτάσεις και έναν δεύτερο την ανάπτυξη ενός μαζικού λαϊκού κινήματος και η συνένωση όλων των λαϊκών κινήσεων, κινημάτων, συλλογικοτήτων».

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουβέντα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, κουβέντα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κουβέντα για το ξεμασκούλωμα της Αγροτικής Τράπεζας, μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο καλοκαιρινής ραστώνης, κουβέντα για την αναδιοργάνωση της παραγωγικής μας βάσης.

    Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, τα πορτοκάλια θα σαπίσουν κάτω από τα δένδρα, το λάδι θα «κοπεί» με μεταχρονολογημένες επιταγές, σε «αγοραίες» τιμές κάτω από το πραγματικό κόστος παραγωγής, που κανείς δεν ξέρει να το υπολογίσει.

    Δε βαριέσαι, έχει ο Θεός, θα πουλήσομε «ισοδύναμη» ποσότητα από μολυβένια τσολιαδάκια, made in China, στους τουρίστες που μας φέρνουν τα κρουαζιερόπλοια. Χονδρές ελιές στην Αγορά των Χανίων, καλαματιανές, μπορεί και ισπανικές, δεν πρόσεξα, τρία ευρώ οι δέκα ελιές, μέσα στην πλαστική, αεροστεγή συσκευασία τους. Take away. Γιατί δεν τις αγοράζει κανείς? Δεν αναρωτιέσαι. Τις πουλάνε μισοτιμής, ίδιες κι απαράλλαχτες στη συσκευασία, χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας, μέσα στο κρουαζιερόπλοιο.

    Καληνύχτα και καλή τύχη, κατά που λένε...

    Αλλά για δες που έρχεται από τα παλιά κι ο παππούς Αίσωπος, να μας συμβουλεύσει, διηγούμενος εκείνη την ιστορία του αγωγιάτη που κόλλησε με το κάρο του φορτωμένο. Άρχισε να προσεύχεται στην Αθηνά o αγωγιάτης, να του στείλει τον ημίθεο Ηρακλή να τον βοηθήσει να ξεκολλήσει το κάρο του από τις λάσπες. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» τον ορμήνεψε η Παλλάδα κι όποιος δεν κατάλαβε, δεν κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή