Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

“Εμειναν” από απουσίες…

Στην κρίση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι μονίμως απόντες του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

06Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τα…περαιτέρω έστειλε το προεδρείο του Δ.Σ. τους μόνιμα απόντες από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.
Πρόκειται για πέντε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι απουσιάζουν κατ’ εξακολούθηση και αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Αυτές τις ημέρες και μετά και από τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του οργάνου ότι υπάρχουν συνάδελφοι τους που μετά από την εκλογή τους δεν στέλνουν ούτε τη φωτογραφία τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρότι έχουν εκλεγεί από το Χανιώτικο λαό» ανάφεραν δημοτικοι σύμβουλοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς απουσίες συναδέλφων τους.
Η “Αποκεντρωμένη” μπορεί να θέσει σε αργία τους δημοτικούς συμβούλους που αδικαιολόγητα απέχουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις του οργάνου.
«Στο έγγραφο που έστειλα ενημερώνω την Αποκεντρωμένη ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα που κάποιοι σύμβουλοι απουσιάζουν κατ’ εξακολούθηση και αδικαιολόγητα. Και αυτό παρότι για κάθε συνεδρίαση ενημερώνονται με πρόσκληση στο email τους, με SMS, όλες οι συνεδριάσεις δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ και προσωπικά τους έχω τηλεφωνήσει πάρα πολλές φορές» ανάφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ..
Η “Αποκεντρωμένη” καλείται να προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ωστόσο η συνήθης αντίδραση είναι να καλέσει τους μόνιμα απόντες εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και να τους κάνει συστάσεις.
Οι σύμβουλοι για τις απουσίες των οποίων ενημερώθηκε η “Αποκεντρωμένη Διοίκηση” είναι οι:
• Γιώργος Αρχοντάκης, εκλεγμένος με την παράταξη του Μ. Σκουλάκη από την οποία όμως παραιτήθηκε , ενώ παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. (έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και σε άλλες θητείες και Νομαρχιακός Σύμβουλος)
• Δημήτρης Παπαδάκης, εκλεγμένος με την παράταξη του Μ. Σκουλάκη. Έχει διατελέσει κοινοτάρχης Κουνουπιδιανών, αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΧ.
• Θόδωρος Τζίκας, έχει εκλεγεί με την παράταξη του Μ. Σκουλάκη και το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι συμπράττει με τον Α. Παπαπογιάννη. Στο παρελθόν έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Θερίσου.
• Γιώργος Τσαπάκος, έχει εκλεγεί με την παράταξη του Μ. Σκουλάκη. Έχει διατελέσει δήμαρχος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Θερίσου και αυτός έχει ανακοινώσει ότι για τις επόμενες εκλογές θα συμπράξει με τον Α. Παπαδογιάννη.
• Κώστας Φανδριδάκης, έχει εκλεγεί με την παράταξη του Τ. Βάμβουκα. Μετά την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων τον Φεβρουάριο του 2016 δεν συμμετείχε σε άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. από το οποίο όμως δεν παραιτήθηκε.
Σημειώνεται ότι οι αναφορές για τους μόνιμα απόντες δεν έχει να κάνει με όσους δημοτικούς συμβούλους απουσιάζουν δικαιολογημένα για λόγους υγείας και που είναι γνωστοί στο προεδρείο και στους υπόλοιπους συμβούλους.


Νέα συνεδρίαση στις 27 Δεκεμβρίου
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 3:30μ.μ. για γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Πρώτα θέμα θα είναι η «1η τροποποίηση της υπ’αριθμ. 561/2018 απόφασης του Δ.Σ. περί έγκρισης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης 2018-2020, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης Α.Ε. ΟΤΑ» με εισηγητή τον Δήμαρχο Χανίων.
Θα ακολουθήσει η έγκριση προϋπολογισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και άλλα οικονομικά και όχι μόνον, θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου