Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Επιχειρηματίας μήνυσε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων



12Μήνυση σε βάρος όλων των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Χανίων κατέθεσε επιχειρηματίας στην παλιά πόλη! Μάλιστα αυτές τις ημέρες οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν για τη μήνυση που κοινοποιήθηκε στο Δήμο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” η μήνυση υποβλήθηκε από επαγγελματία που διατηρεί κατάστημα κάτω από το παλιό δημαρχείο στην πλατεία Συντριβανίου.
Aπό τον Δήμο Χανίων υποστηρίζεται ότι ιδιοκτήτρια χώρου κάτω από το παλιό δημαρχείο προχώρησε σε εργασίες ανύψωσης του καταστήματος της κατά 70 εκατοστά καταλαμβάνοντας έτσι τον “αέρα” του παλιού δημαρχείου που ανήκει στο Δήμο.
Οι υπηρεσίες του Δήμου της επέβαλλαν πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή καθώς καταλαμβάνει μέρος δημοτικής ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτήτρια ζήτησε την μονιμοποίηση της κατασκευής της  αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο. Έτσι το θέμα δεν ήλθε ποτέ προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, όπου ακόμα και αν έρχονταν δεν θα μπορούσε να πάρει καμία απόφαση νομιμοποίησης καθώς σε τέτοια περίπτωση ο Δήμος θα αποδύονταν των δικαιωμάτων. Η υπόθεση βρίσκεται στο  στάδιο της προανάκρισης και μένει να φανεί αν θα προχωρήσει στις δικαστικές αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου