Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ Π.Ο.Π. Κατοχύρωση της τσικουδιάς Γράφει: Γιώργος Κώνστας - 21 Νοεμβρίου 2013 10:34 πμ - Σχολιάστε genikistamatakhstsikoydiasΝα χαρακτηριστεί η τσικουδιά ως Π.Ο.Π. θα ζητήσουν οι αποσταγματοποιοί του νησιού σε συνεδρίαση Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, που θα συζητήσει τα θέματα των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η συνάντηση θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. «Η τσικουδιά έχει χαρακτηριστεί τοπικό προϊόν, όπως το ούζο και το τσίπουρο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θέλουμε να αναγνωριστεί και ως Π.Ο.Π. καθώς αυτό θα το ενισχύσει ως προϊόν και θα το προστατεύσει», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιώργος Σταματάκης πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Χανίων, που θα παρευρίσκεται στην αυριανή συνάντηση μαζί με τον συνάδελφό του, του Ν. Ηρακλείου. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε το παραδοσιακό αυτό προϊόν της Κρήτης ειδικά σήμερα. Εκτιμάμε ότι αν η τσικουδιά αναγνωριστεί ως Π.Ο.Π. αυτό θα τη διασφαλίσει από πολλούς κινδύνους και θα ενισχύσει και τον παραγωγό της», είπε ο κ. Σταματάκης. Σημειώνεται ότι οι αποσταγματοποιοί τσικουδιάς είναι αντίθετοι στην εξομοίωση της τσικουδιάς με τ’ άλλα ποτά, μια πρόταση που συχνά – πυκνά επαναφέρεται από τις κυβερνήσεις. Και αυτό γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως λένε θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής της από 2 – 3 ευρώ το κιλό στα 16 -17 ευρώ. Read more: http://www.haniotika-nea.gr/katochirosi-tis-tsikoudias/#ixzz2lMJeRzhS Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου