Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΕΚ ΜΕΤΟΧΟΙ


ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 25%
20-12-2010

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 25 εκατ. ευρώ, αποφάσισαν, στη χθεσινή Γενική τους Συνέλευση, οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ.
Μολονότι αρκετοί μέτοχοι διατύπωσαν ερωτηματικά κατά πόσο είναι σωστό η τιμή της μετοχής να διατίθεται στα 30 λεπτά, όταν είναι διαθέσιμη στα 18 λεπτά από το Χρηματιστήριο. Ολοι σχεδόν οι ομιλητές στη συνέλευση μίλησαν για αναγκαία αύξηση προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εποχών. Από το μέρος του Δ.Σ. δεν έγινε κάποια επίσημη δήλωση, ωστόσο, αυτό, που επισημάνθηκε στο περιθώριο, ήταν πως η αύξηση είναι επιβεβλημένη για να καλύψει δανειακές, κυρίως, ανάγκες και πως όσοι θέλουν να στηρίξουν πραγματικά την ΑΝΕΚ θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Στη συνέλευση μίλησαν λίγοι μέτοχοι· πρώτα πήρε τον λόγο ο κ. Αχλιόπας, ο οποίος, αφού και αυτός έβαλε το ερώτημα γιατί να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι μέτοχοι, αφού μπορούν να αγοράσουν σε καλύτερη τιμή από το Χρηματιστήριο, σημείωσε πως η ΑΝΕΚ έχει τις λιγότερες ζημιές σε σύγκριση με τις άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Τέλος, άφησε αιχμές σε βάρος του Δ.Σ. για μια σειρά από πρακτικές του. Ο μέτοχος κ. Τσάμης αναφέρθηκε στο λειτουργικό κόστος της εταιρείας και στην ανάγκη μείωσής του, ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης, αφού σημείωσε πως οι μέτοχοι έχουν χρόνια να πάρουν κάποιο μέρισμα, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για το κατά πόσο η εταιρεία θα προχωρήσει σε κάποια μέτρα 'νοικοκυρέματος και συμμαζέματος, δυσάρεστα μεν αλλά αναγκαία όπως μειώσεις μισθών ή περικοπές θέσεων'.
Από τη μεριά του ο μέτοχος κ. Τσαπάκης αρχικά ανέφερε πως 'σήμερα είναι ορατό πόσο λάθος ήταν η αγορά από την ΑΝΕΚ των μετοχών της Hellenic Seaways' και σημείωσε πως θα ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το καλό της εταιρείας.
Τέλος, ο κ. Ν. Τσιουδάκης από τους Ρεθυμνιώτες της Αθήνας επανέλαβε το αίτημα των συμπατριωτών του για δρομολόγηση πλοίου της ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο καθώς όπως επεσήμανε δεν μπορεί να στερείται μια ολόκληρη περιοχή ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου