Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΓΠΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ
Προγραμματική σύμβαση με ελλείψεις
11-12-2010

Με καθυστέρηση ετών και με μεγάλες ελλείψεις υπεγράφη χθες η νέα προγραμματική σύμβαση για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ) Χανίων και των περιαστικών Δήμων Σούδας, Ελ. Βενιζέλου και Θερίσου.
Στο νέο πολεοδομικό δεν μετέχουν οι Δήμοι Ν. Κυδωνίας και Ακρωτηρίου, που είχαν διαφοροποιηθεί και βρίσκονταν στη διαδικασία εκπόνησης δικών τους ΓΠΣ, ωστόσο, μετά τον 'Καλλικράτη' και την ενοποίησή τους στον νέο Δήμο Χανίων αναμένονται νέες συμπληρωματικές μελέτες, που, όμως, θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο το ΓΠΣ.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό το θέμα των χρήσεων γης με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό τόσο για θέματα ανάπτυξης όσο και για θέματα περιβάλλοντος.
Μετά το τέλος της διαδικασίας των υπογραφών ο αντιδήμαρχος, κ. Α. Παπαδογιάννης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως οι τέσσερις Δήμοι που μετέχουν στην εκπόνηση του ΓΠΣ 'θα πληρώσουν με ίδιους πόρους το κόστος της μελέτης που φτάνει τις 790.000 ευρώ αλλά τονίζω ότι μέσα στην προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η διεκδίκηση και με κάθε άλλο χρηματοδοτικό μέσο που θα προκύψει. Eίμαστε έτοιμοι και υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση, ώστε τις επόμενες ημέρες, μετά την έγκριση της Δημαρχιακής Επιτροπής, να υπογραφεί και η ανάθεση στους μελετητές. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο πολλών χρόνων, το σημαντικότερο που απασχολεί ολόκληρο τον Νομό και έχει να κάνει με το χωροταξικό, τη χωροθέτηση των χρήσεων γης στον ευρύτερη Δήμο Χανίων και θα δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στα βασικά και κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι μόνο η αρχή αλλά, αν θέλετε, το σημείο αναφοράς για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο, που προκύπτει'.
Αναφορικά με τους Δήμους Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας, Κεραμειών, που εντάσσονται πλέον στον Δήμο Χανίων, για τους δύο πρώτους ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε πως θα γίνουν συμπληρωματικές μελέτες, ενώ για τη Ν. Κυδωνία, που έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης του δικού της ΓΠΣ, θα γίνει προσπάθεια, ώστε να συνδεθεί με αυτό των υπόλοιπων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου