Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ερχεται κύμα κακοκαιρίας
10-12-2010

Ισχυρούς ανέμους, βροχές και -πολύ πιθανό- χιόνια στα ορεινά -και ειδικά στην περιοχή του Ομαλού- αναμένεται να φέρει η σημερινή μέρα στα Χανιά.
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και μετά τις αφύσικες για Νοέμβρη και Δεκέμβρη υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνειες ο καιρός θα επιστρέψει στα κανονικά του.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χανίων 'από το απόγευμα της Παρασκευής και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Θα έχουμε ισχυρούς βόρειους ανέμους, μέχρι και θυελλώδεις, η θερμοκρασία θα κατέβει πολύ χαμηλά και θα έχουμε βροχές ισχυρές και πιθανώς στα ορεινά χιονοπτώσεις'.
Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα. 'Τόσο το πρωί όσο και το βράδυ του Σαββάτου οι βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν. Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, που θα εξασθενήσει το μέτωπο και θα φύγει ανατολικά. Εμείς ως Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνουμε όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στη διαδικασία της αντιμετώπισης πλημμυρών και χιονοπτώσεων, όπως επίσης τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Τεχνικού Εξοπλισμού για να πάρουν τα μέτρα που προβλέπεται'.
Ηδη η Νομαρχία έχει φροντίσει να τοποθετηθεί εκχιονιστικό μηχάνημα στην περιοχή του Ομαλού, ώστε με τις πρώτες χιονοπτώσεις να ξεκινήσει η διαδικασία εκχιονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου