Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΕΚΙ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ
Κοινωνική προσφορά
06-12-2010

Ενα πλούσιο γεύμα σε οικονομικά απόρους, άστεγους και τοξικομανείς ξεκίνησε να προσφέρει από χθες το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών. Το γεύμα θα προσφέρεται κάθε Κυριακή, ημέρα που δεν λειτουργούν τα συσσίτια της Σπλάντζιας και για χθες ετοιμάστηκαν 120 τσάντες με φαγητό, που δόθηκαν αρχικά σε άτομα που βρέθηκαν στον χώρο του Στεκιού στη Χατζημιχάλη Νταλιάνη και στη συνέχεια μοιράσθηκαν σε σπίτια.
Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τους μετανάστες και τους Ελληνες που συμμετέχουν στο Στέκι σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.
'Με την επαφή που έχουμε με άστεγους και άπορους ανθρώπους της πόλης βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι το θέμα του συσσιτίου και τις Κυριακές με δεδομένο ότι το συσσίτιο της Σπλάντζιας δεν λειτουργεί αυτήν την ημέρα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή θέλουμε να συμπληρώσουμε τη σημαντική δουλειά που ήδη γίνεται από τα συσσίτια της Σπλάντζιας', ανέφερε η κα Kική Χατζηευαγγέλου, μέλος του Κοινωνικού Στεκιού. Στην τσάντα υπήρχε ένα πλαστικό κεσεδάκι με φασολάδα, φέτα, γλυκό, ψωμί και πορτοκάλι.
Οπως επεσήμαναν τα μέλη του Στεκιού 'πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που στηρίζεται από κόσμο που προσφέρει είτε τρόφιμα είτε με οικονομική ενίσχυση'.
Για τις ανάγκες του συσσιτίου, υπάρχει κουτί στο οποίο μπορεί ο καθένας να βάλει μέσα τρόφιμα μακράς διαρκείας σε συσκευασία (ρύζι, μακαρόνια, κριθαράκι, φασόλια κ.λπ.). Ο Κάστι, μετανάστης από τη Συρία, που συμμετέχει στην προσπάθεια, τόνισε πως 'θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Ξέρουμε αρκετές από αυτές και θέλουμε να τους βοηθήσουμε'.
Τα μέλη του Στεκιού ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Κυριακή.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σε όλους όσους δίνουν λίγο απ'τον χρόνο τους και στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή