Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ


ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Βράβευση φοιτητών Ιατρικής
30-12-2010

'Η ενασχόληση με την Ιατρική δεν πρέπει να γίνεται για να ικανοποιήσεις τους γονείς ή τους συγγενείς αλλά μόνο όταν το επιθυμείς εσύ πραγματικά'.
Με τα λόγια αυτά αριστούχοι φοιτητές και απόφοιτοι Ιατρικής ελληνικών Πανεπιστημίων αναφέρθηκαν στην προσπάθειά τους, στο πλαίσιο της βράβευσής τους από το 'Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας' χθες το απόγευμα.
Παρουσία αρκετού κόσμου τιμήθηκαν οι αριστούχοι φοιτητές Ιατρικής: Κατερίνα Μουντάκη, Ελευθερία Λακκιωτάκη, Δημήτρης Ντεντάκης, με το κληροδότημα των 4.000 ευρώ ο καθένας, ενώ η όλη εκδήλωση συνοδεύτηκε με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Γυμνασίου Ν. Κυδωνίας και τους 'Βιγλάτορες', ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Αργυρώ Πλάκα - Κουμαδωράκη.
'Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι το όραμα του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής μας Γεωργίου Νικολάου Χαζίρη εκφράζεται πάνω στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης', τόνισε ο π. Γεώργιος Περάκης, εφημέριος της Αγίας Μαρίνας και αντιπρόεδρος του 'Χαζίρειου Πολιτιστικού Κέντρου'. Ο ιερέας στάθηκε στην παρουσία των κατοίκων τονίζοντας πως 'η συγκεκριμένη εκδήλωση, που γίνεται για τρίτη χρονιά, είναι μια γιορτή για όλο το χωριό. Ολοι μαζί βρισκόμαστε εδώ για να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο σε αυτά τα παιδιά'.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' η βραβευθείσα Ελευθερία Λακκιωτάκη τόνισε πως 'η αριστεία δεν ήταν αυτοσκοπός ήταν αποτέλεσμα κυρίως της έντονης ενασχόλησης με το αντικείμενο της Ιατρικής. Ενα αντικείμενο που με προσέλκυσε καθώς αρχικά είχα περάσει σε Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πήγα στην Ιατρική'.
Απευθυνόμενη στα παιδιά που επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας η κα Λακκιωτάκη σημείωσε πως 'θα πρέπει να είναι ψύχραιμα, διότι, όταν κληθούν να αποφασίσουν, θα είναι σε μικρή ηλικία. Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει να μπεις σε μια Σχολή, όπως την Ιατρική, όταν το θέλεις εσύ ο ίδιος πραγματικά και όχι επειδή το θέλουν οι γονείς ή οι συγγενείς σου'.
Το 'παρών' στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πρόεδρος του 'Χαζίρειου Πολιτιστικού Κέντρου', η βουλευτής κα Λ. Κουρουπάκη, ο π. βουλευτής Σ. Μιχελογιάννης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου