Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02-09-2010

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Λίγες μεταδημοτεύσεις για τις εκλογές
Μικρός ήταν ο αριθμός των μεταδημοτεύσεων από άλλες περιοχές της χώρας ή του Νομού στον Δήμο Χανίων, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μετά την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος φαίνεται ότι το τελευταίο δίμηνο μεταδημότευσαν στα Χανιά 200 άτομα, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες του Αυγούστου έγιναν αιτήσεις για τη δημιουργία 62 οικογενειακών μερίδων. Αντίστοιχα το τελευταίο δίμηνο από τα Χανιά προς άλλους Δήμους μεταδημότευσαν 161 άτομα, ενώ 39 άτομα διαγράφησαν λόγω θανάτου. 'Στις προηγούμενες εκλογές ήταν περιπου 500 οι μεταδημοτεύσεις για τον Δήμο Χανίων. Πολύ περισσότερες· ίσως αυτό να συνέβη γιατί τότε πολλοί πήγαν από τους περιαστικούς Δήμους στα Χανιά. Τώρα μάλλον δεν χρειάσθηκε κάτι τέτοιο', επεσήμανε η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Χανίων κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη.
ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
Αναφορικά με τους αλλοδαπούς που πληρούν τα κριτήρια για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και δεν είναι πολίτες της ΕΕ, που έτσι και αλλιώς έχουν το δικαίωμα, οι αριθμοί και πάλι ήταν μικροί. Μόνο 14 αλλοδαποί ζήτησαν την εγγραφή τους στα δημοτολόγια και απέκτησαν δικαίωμα ψήφου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου