Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού
23-09-2010

Με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων αλλά και συνέχιση της παύσης εργασίας τους απάντησαν στην ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή οι ιδιοκτήτες φορτηγών και στα Χανιά.
Μετά από συνεννόηση με τους αυτοκινητιστές στην υπόλοιπη Κρήτη οι ιδιοκτήτες δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετά τις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας. Στις 2.40 περισσότερα από 25 φορτηγά βγήκαν στον κόμβο της Σούδας και με τη συνοδεία της Αστυνομίας κατέληξαν στη διασταύρωση στο Πέρα Πλατάνι. Εκεί απέκλεισαν την εθνική οδό, ωστόσο οι οδηγοί είχαν την ευχέρεια να κινούνται προς και από τα Χανιά μέσω της παράκαμψης που περνάει από τη Σούδα. Ετσι δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Στις 4 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες αποχώρησαν από το μπλόκο και ξεκίνησαν μια μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορνάροντας συνεχώς.
Το βράδυ παρευρίσκοντο στο λιμάνι της Σούδας συνεχίζοντας την παύση εργασίας. Μεταφορές γίνονται αποκλειστικά για ευπαθή προϊόντα.
'Με το νομοσχέδιο αυτό καταστρεφόμαστε. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από όμορες χώρες όπως η Βουλγαρία κ.λπ. τους αφήνουμε το δικαίωμα να εκτελούν μεταφορές στη χώρα μας με χαμηλά ημερομίσθια, χωρίς απόδοση Φ.Π.Α. και μηδενική φορολογία', ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ν. Χανίων κ. Γιάννης Κουκουράκης. Ο ίδιος επεσήμανε πως 'οι άδειές μας, αν και πληρώθηκαν, απαξιώθηκαν και ας είχαν κρατικές σφραγίδες. Δεν μας προστάτευσε κανείς και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας έχουν χαράξει. Η μεταφορά στην Ελλάδα πλέον περνά σε ξένα χέρια. Και μπορεί να μην μπόρεσαν να την καταλάβουν οι Τούρκοι και οι άλλοι λαοί όμως αυτό το νομοσχέδιο τους έδωσε την ευκαιρία να εισέρχονται από τη Θράκη παίρνοντας τα χρήματά μας, τη μεταφορά μας και σε λίγο τα εδάφη μας. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας τα κατά τόπους σωματεία της Κρήτης κλείνουμε συμβολικά την εθνική σε κομβικά σημεία αποχαιρετώντας κόπους και θυσίες μιας ζωής και τα περιουσιακά μας στοιχεία, τις άδειές μας που αποτελούν το στήριγμά μας και κληρονομία που δίναμε στην οικογένειά μας'. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι 'αυτά έκανε ο υπουργός ο κ. Ρέππας'.
Ερωτηθείς για το αν υπάρξει αναστολή των κινητοποιήσεων ο κ. Κουκουράκης υποστήριξε πως 'δεν έχουμε αναστολή των κινητοποιήσεων· περιμένουμε εντολές από Αθήνα'. Σε ερώτησή μας για τις κυβερνητικές θέσεις ότι η απελευθέρωση θα φέρει και άλλες μεταφορικές εταιρείες που θα μειώσουν τα κόμιστρα ο πρόεδρος του συνδέσμου είπε ότι αυτά δεν ισχύουν. 'Θα φέρουν 4 - 5 μεγάλους καρχαρίες με 450 αυτοκίνητα για να πάρουν όλο το μεταφορικό έργο. Αυτό θα κάνουν', τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου