Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΕΝΑ


ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κενά σε ολοήμερα σχολεία
25-09-2010

Στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και σε ειδικότητες εντοπίζονται τα περισσότερα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Ν. Χανίων δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Αυτό που επεσήμανε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης είναι ότι κάθε μέρα νέοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν έργο και εκτιμάται ότι σύντομα τα περισσότερα κενά θα έχουν καλυφθεί. Ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Φυσικής Αγωγής και Αγγλικής Γλώσσας.
Αναφορικά με τα τμήματα ένταξης ο κ. Ποντικάκης τόνισε πως 'έχουμε λίγα κενά. Πρόβλημα υπάρχει στα παλιά ολοήμερα γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πρόσληψη ειδικοτήτων καθώς ακόμα δεν έχει προσληφθεί καμία ειδικότητα. Περιμένουμε την Τετάρτη το αργότερο να αρχίσει η ροή προσλήψεων ειδικοτήτων για το ολοήμερο. Επίσης, υστερούμε στην πρόσληψη εκπαιδευτικών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας. Οι τάξεις υποδοχής θα συσταθούν μετά την πραγματοποίηση των σχετικών τεστ, την εισήγηση του σχολικού συμβούλου και τη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση'.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ερωτηθείς για την κατάσταση στα ειδικά σχολεία ο προϊστάμενος παρατήρησε πως 'πετύχαμε να έχουμε αρκετούς εκπαιδευτικούς στο σχολείο αυτιστικών στον Αγιο Ιωάννη. Τρεις συγκεκριμένα για το ολοήμερο και την προβαθμίδα. Επίσης στελεχώθηκαν τα ειδικά σχολεία με ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Επίσης για πρώτη φορά στελεχώσαμε με έναν δάσκαλο το σχολείο του ΚΑΑΜΕΑ στην Αποκορώνου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Παιδείας που ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας'.
ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ
Για το ζήτημα του γυμναστή του Δ.Σ. Ναυστάθμου, για το οποίο υπήρξε καταγγελία της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Ποντικάκης τόνισε πως 'υπάρχει μια ένσταση που κατέθεσε ο διοικητής του Ναυστάθμου ως ιδιοκτήτης ώστε να επανεξετάσει το Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) την πρότασή μας. Εχουμε απευθυνθεί στους νομικούς συμβούλους του κράτους και θα εξετάσουμε εντός των ημερών την αίτηση θεραπείας. Θα λάβουμε τις επιπλέον νομικές συμβουλές και θα έλθει να συζητηθεί στο συμβούλιο και ό,τι αποφασίσει αυτό'.
ΣΦΗΝΑΡΙ, ΣΕΜΠΡΩΝΑΣ, ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ
Τέλος μιλώντας για τα μονοθέσια ο κ. Ποντικάκης τόνισε πως περιορίζονται αυτή τη στιγμή σε τρία. 'Τα μονοθέσια είναι τα σχολεία του Σέμπρωνα με 2 μαθητές, του Σφηναρίου με 3 μαθητές και των Καλαθενών με 12 μαθητές. Είχαμε μια μεγάλη επιτυχία και έχουμε κοινό Νηπιαγωγείο στον Στύλο και κοινό Δημοτικό στο Νιο Χωριό και ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για τη συνεργασία τους στα δύο αυτά χωριά', τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου