Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΣΑΜΟΣ ΑΛΟΓΑ 2010




ΤΟΠΙΚΑ
ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ
Διασώζεται το άλογο της Κρήτης
06-09-2010

Η αγάπη των Κρητικών τα τελευταία χρόνια έχει διασώσει το Γιοργαλίδικο άλογο, ο πληθυσμός του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή συνάντηση αναβατών και αλόγων από όλη την Κρήτη στο Καστέλλι Κισάμου. Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση του τοπικού Συλλόγου που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά. Και χθες δεκάδες ήταν οι συμμετοχές, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη των αλόγων. Με την "πίστα" περιφραγμένη και με θέσεις που προστατεύονταν από τον ήλιο για τους επισκέπτες, η οργάνωση ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που θέλησα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα θαυμάσια αυτά ζώα.
"Βλέπουμε να υπάρχει μια μεγάλη στροφή του κόσμου στο άλογο.
Πριν από 15 χρόνια στην περιοχή τα άλογα ήταν ελάχιστα και δακτυλοδεικτούμενα.
Τώρα έχουμε τα αναπαράγει πολύ και τα προστατεύουμε. Στο Σύλλογο μας στο Καστέλλι είμαστε 40 άτομα με πάνω από 100 άλογα" τόνισε ο κ. Γιώργος Κουνελάκης, πρόεδρος του Συλλόγου. Ο ίδιος μετείχε με 4 άλογα, ενώ και οι τρεις του κόρες είναι άριστες αναβάτες.
"Το γυναικείο φύλο αποδεικνύεται ισχυρό και σε αυτόν τον τομέα" τόνισε ο κ. Κουνελάκης ευχαριστώντας στη συνέχεια τον κόσμο που ήλθε απ’ όλη την Κρήτη για να συμμετέχει στην εκδήλωση.
Αναφορικά με το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός αλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου επισήμανε πως "αν κάποιος έχει όρεξη μπορεί να βρει με 1000 ευρώ, μπορεί και με 15.000 ευρώ για να αγοράσει. Το κόστος συντήρησης είναι από 3 έως 5 ευρώ την ημέρα.
Το άλογο όμως χρειάζεται χρόνο, μια ώρα την ημέρα, να το καθαρίσεις, να του δείξεις την αγάπη σου. να το βγάλεις βόλτα. Το άλογο δένεται μαζί σου και εγώ που έχω 4 άλογα, κάθε φορά που πάω στον στάβλο, χοροπηδάνε από τη χαρά τους. "
Μετά το τέλος της επίδειξης κληρώθηκε ένα πουλαράκι και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.
Γ. ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου