Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ

ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Δείπνο αλληλεγγύης
14-09-2010

Δείπνο υπέρ του υπερμαραθώνιου των Λευκών Ορέων πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. έξω από τον χώρο των μαγειρείων τα συσσίτια της Σπλάντζιας.
Θα μπορεί ο καθένας να δειπνήσει προσφέροντας οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο Υπερμαραθώνιος Αλληλεγγύης. Στον υπερμαραθώνιο θα τρέξει ο βετεράνος αθλητής Θανάσης Βογιατζάκης, που θα ξεκινήσει στις 4:00 τα ξημερώματα από την πλατεία της Σπλάντζιας και μετά από 60χλμ. ορεινού τρεξίματος θα καταλήξει στο Λουτρό Σφακίων περίπου στις 4:00 το απόγευμα περνώντας από το ψηλότερο σημείο των Λευκών Ορέων («Πάχνες» 2.454μ.). Κάτι τέτοιο επιχειρείται για πρώτη φορά. Μαζί του έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετέχουν αθλητές σε διάφορα τμήματα της διαδρομής και με διάφορους τρόπους (ποδήλατα, τρέξιμο).
Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθεί η χανιώτικη κοινωνία για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας. Το πρόβλημα της εξεύρεσης χρημάτων για τα Συσσίτια είναι γνωστό εδώ και καιρό, αφού τα συσσίτια στηρίζονται αποκλειστικά στις προσφορές των συμπολιτών μας.
Επίσης γνωστή είναι και η αδιαφορία των θεσμοθετημένων κρατικών φορέων.
Αυτή την ανάγκη θέλει να δημοσιοποιήσει ο Θανάσης Βογιατζάκης και να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ των συσσιτίων. Εκτός από τα συσσίτια στο χώρο της Σπλάντζιας και με την ευθύνη του Συλλόγου λειτουργεί δωρεάν οδοντιατρείο, παιδική βιβλιοθήκη και αίθουσα υπολογιστών για τα παιδιά της περιοχής που και αυτά χρειάζονται την υποστήριξή μας.
Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να δώσει κανείς είτε κόβοντας κουπόνι ενίσχυσης από άνθρωπο των Συσσιτίων είτε καταθέτοντας χρήματα στους παρακάτω λογαριασμούς: Εθνική Τράπεζα : 489/296030-32 Τράπεζα Χανίων: 116191005. Επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Σεπτέμβρη, θα βρίσκεται τραπεζάκι με κουπόνια ενίσχυσης στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Πληροφορίες για τον υπερμαραθώνιο αλληλεγγύης: 6951002502 (Αντώνης), e-mail: sfakiatrail@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου