Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΔΑΚΗ



ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ
Οδός Ελευθερίας Βιδάκη
28-09-2010

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της Θερισιανής ηθοποιού Ελευθερίας Βιδάκη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ορεινό χωριό. Ο τοπικός Δήμος με ομόφωνη απόφαση του έδωσε το όνομα της εξαιρετικής ηθοποιού στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι της.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς, κάτοικοι της περιοχής, φίλοι της οικογένειας και της ίδιας της ηθοποιού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αποτίοντας φόρο τιμής στην ηθοποιό.
Με ένα ποίημα αφιερωμένη στην Ελευθερία, ξεκίνησε την ομιλία της η λογοτέχνης κα Πηνελόπη Ντουντουλάκη. Αφού επισήμανε τις άριστες επιδόσεις της στο σχολείο, την εισαγωγή της χωρίς φροντιστήριο στο Πανεπιστήμιο, στη συνέχεια τις σπουδές στη Δραματική Σχολή αλλά και την επιτυχημένη της ενασχόληση με το Θέατρο και η εμφάνισή της στην Επίδαυρο, σε μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων, σειρών και ταινιών, η ομιλήτρια στάθηκε στο χαρακτήρα της ηθοποιού. "Την παρουσία της συνόδευαν πάντα εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικά σημειώματα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά αφού η Ελευθερία Βιδάκη σφράγιζε τον κάθε ρόλο, τον οποίο υποδυόταν, με ένα αδιαμφισβήτητο προσωπικό ήθος και με το αποτύπωμα μιας ουσιαστικής παιδείας. Η Ελευθερία δεν ήταν απλά ένας άνθρωπος από τον χώρο του Θεάτρου, δεν ήταν μόνο μια ηθοποιός, όπως αν γινόνταν καθηγήτρια δεν θα ήταν απλά μια εκπαιδευτικός ήταν ένας άνθρωπος πλούσια προικισμένος με αρετές, με ξεχωριστή σεμνότητα και ανεπιτήδευτη απλότητα".
Η κα Ντουντουλάκη επισήμανε πως πάντα η Ελευθερία Βιδάκη δήλωνε χαρούμενη για την καταγωγή της και τον τόπο της. "Ο τόπος αυτός που έγινε συνώνυμο της επανάστασης και των αγώνων -κατά κοινή ομολογία- είναι η πατρίδα ελεύθερων ανθρώπων και ανήσυχων πνευμάτων. Εναν τέτοιο ελεύθερο άνθρωπο, ένα ανήσυχο πνεύμα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έδωσε τα πρώτα λαμπρά δείγματα γραφής εδώ στο Θέρισο, τιμούμε σήμερα, την συνδημότισσα και συντοπίτισσά μας ηθοποιό Ελευθερία Βιδάκη", τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θερίσου Γιώργος Τσαπάκος.
Μιλώντας για την παρουσία της ως ηθοποιού επισήμανε πως πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έκανε αισθητή την παρουσία της "στο Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως οι: Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες, Αντιγόνη. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν όταν εμφανίζεται στο Θέατρο της Επιδαύρου. Ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ συνεργάζεται με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης. Στο ευρύ κοινό γίνεται γνωστή από τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές με αποκορύφωμα το σήριαλ «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», στο οποίο ξεδιπλώνει το κωμικό της ταλέντο. Το άστρο της μόλις έχει αρχίσει να λάμπει. Ομως το όνειρο δεν έμελλε να κρατήσει. Ο πρόωρος θάνατός της τον Μάρτιο του 2004, βύθισε στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους αλλά και όλους όσοι την αγάπησαν μέσα από τη δουλειά της. Ολοι εμείς που την αγαπήσαμε, που τη θυμόμαστε για το ταλέντο της και το ήθος της είμαστε εδώ για να αποτίσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον υπέροχο αυτό άνθρωπο για τη σύντομη αλλά αξιόλογη ζωή του".
Ακολούθως ο πατέρας της Ελευθερίας, Θρασύβουλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ από την οικογένεια προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Μ. Κυνηγός, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Κονταξάκης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου