Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

 


Έτοιμα τα κομμωτήρια και στα Χανιά

Πανέτοιμοι για τη σημερινή επαναλειτουργία τους δηλώνουν κομμωτές και κουρείς των Χανίων. Από το πρωί θα λειτουργούν όλοι οι επαγγελματίες με αυστηρό πλαίσιο και με όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Όπως επισήμανε στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος του σωματείου Καταστηματαρχών, κουρέων, κομμωτών Ν. Χανίων που αριθμεί 107 μέλη σε όλο το νομό κ. Ελένη Σεργάκη: «Ξεκινάμε αποκλειστικά με ραντεβού, χωρίς αναμονές και κενά ανάμεσα στους πελάτες ώστε να προλάβουμε να απολυμάνουμε τον χώρο και τον εξοπλισμό. Ο κόσμος είναι συνεργάσιμος, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».
Οι κομμωτές δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την επαναλειτουργία τους αλλά όπως επισημαίνει η κ. Σεργάκη θα μπορούσε το κλείσιμο να αποφευχθεί. «Δεν υπήρχε λόγος να μείνουμε κλειστοί για ένα μήνα. Δεν είναι λογικό να κλείνουν κομμωτήρια και κουρεία που τηρούμε τόσο αυστηρά μέτρα υγειονομικά και την ίδια στιγμή να λειτουργούν οι παράνομοι και να πηγαίνουν στα σπίτια. Το κράτος θα έπρεπε να βρει άλλο τρόπο, να μας αφήσει ανοικτούς με πιο αυστηρά μέτρα αλλά να μην μας κλείσει».
Και οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου έχουν πληγεί σημαντικά από το κλείσιμο τους. «Το οικονομικό αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, πήραμε την επιστρεπτέα προκαταβολή, είχαμε την ελάφρυνση στο ενοίκιο για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, δεν πήραμε όμως κάτι άλλο ούτε με τον ΕΦΚΑ ξέρουμε αν θα έχουμε κάποια ελάφρυνση. Όπως καταλαβαίνεται με τόσο καιρό χωρίς δουλειά πολλοί συνάδελφοι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση» κατέληξε η κ. Σεργάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου