Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Φθινοπωρινοί επισκέπτες στα Χανιά

CHANIA, GREECE - MAY 18, 2014: People visit Old Town of Chania, Crete. Chania is the 2nd largest municipality in Crete (108,642 inhabitants in 2011).Μέρες του Νοέμβρη, εποχή ακόμα για διακοπές για αρκετούς ξένους που αναζητούν κάτι διαφορετικό από τη Φθινοπωρινή Κρήτη. Μπορεί η επίσημη τουριστική σεζόν να έχει τελειώσει, ωστόσο οι επισκέπτες του Νοέμβρη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Σε παραλίες (το επέτρεπε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ο καιρός), στα στενά της παλιάς πόλη, στο ενετικό λιμάνι. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού, που επιδιώκουν περισσότερη ησυχία και ηρεμία, που δεν ελκύονται από τα πολλά φώτα και τα καταστήματα.
IΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 O πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης.

O πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης.
Την ίδια ώρα, “ζωντανή” παραμένει η τουριστική κίνηση και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες στα Χανιά με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά και την επιθυμία αρκετών ξένων επισκεπτών να απολαύσουν τον τόπο χωρίς την κοσμοσυρροή των καλοκαιρινών μηνών.
Ακόμα και τον Νοέμβριο τα τουριστικά καταλύματα έχουν ικανοποιητική κίνηση λαμβάνοντας υπόψη την εποχή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης. «Όντως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν αυτό το διάστημα να κάνουν διακοπές καθώς γνωρίζουν ότι ο καιρός είναι καλός. Υπάρχει λοιπόν μια κίνηση, όχι μεγάλη αλλά υπαρκτή», επεσήμανε ο κ. Κουκουράκης και συμπλήρωσε ότι ο Οκτώβριος πήγε πολύ καλά, ενώ ακόμα και τον Νοέμβριο υπάρχει σχετική κίνηση.
Οι επισκέπτες του φθινοπώρου είναι κυρίως ξένοι. Ωστόσο, η ανακοίνωση της επιστροφής της Ryanair τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται να τονώσει και την εσωτερική κίνηση με Έλληνες επισκέπτες. Μια κίνηση που ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της παλιάς πόλης.
«Η επιστροφή της είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Η Ryanair είναι ένα “μαγαζί” κι αυτή. Όταν βλέπει λοιπόν ότι έχει κίνηση και έσοδα από εδώ τότε είναι λογικό να έρθει», σημείωσε ο κ. Κουκουράκης ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρουσία της θα έχει συνέχεια και θα αυξηθεί η δραστηριότητά της.
«Τον Νοέμβρη
έχει λιγότερη ζέστη»
manfrent
«Ο Νοέμβρης είναι καλύτερος για διακοπές γιατί δεν είναι τόσο ζεστός!» λέει χαμογελώντας ο κ. Μανφρεντ από τη Γερμανία που επέλεξε αυτήν την εποχή για να επισκεφθεί τα Χανιά.
Τον συναντάμε δίπλα στο “Γιαλί Τζαμί” καθώς φωτογραφίζει τον Ενετικό Φάρο και τη Δυτική Πλευρά του λιμανιού. «Ξέρετε πέρυσι που είχα έλθει πάλι το καλοκαίρι σε αυτό το σημείο του λιμανιού που βρισκόμαστε τώρα δεν μπορούσες ούτε να…περπατήσεις. Τώρα είναι πολύ καλύτερα, εξάλλου πολλά καταστήματα, τα μουσεία, τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά για αυτό και ήλθαμε. Η παλιά πόλη είναι πανέμορφη και το φθινόπωρο και το χειμώνα που δεν έχει τόσους τουρίστες. Ίσως αυτήν την εποχή τα Χανιά να είναι πιο αυθεντικά» σημειώνει με νόημα.
«Πιο ήρεμη η παλιά πόλη»
irenerussia
Από τη Μόσχα αλλά με σπίτι στην Θεσσαλονίκη η κ. Ιρίνα έχει έλθει με την παρέα της στα Χανιά αυτές τις ημέρες. «Είναι για μας κάτι σαν παράδοση να επιλέγουμε πάντα αυτήν την εποχή για να έλθουμε στην Κρήτη και στα Χανιά» μας λέει σε ένα διάλειμμα της βόλτα της στην παλιά πόλη.
Όμως μας εξηγεί το φθινόπωρο αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική περίοδο για διακοπές. «Η πόλη είναι ήσυχη, ήρεμη, δεν έχει τόσο πολύ κόσμο, περπατάς με μεγάλη ευχαρίστηση στο παραλιακό μέτωπο και στην παλιά πόλη. Επίσης τα εισιτήρια ήταν πολύ φτηνά μόνο 20 ευρώ επομένως γιατί να μην έλθουμε στην πόλη σας;» καταλήγει.
«Θέλαμε ησυχία»
«Θέλαμε περισσότερη ησυχία» λέει το ζευγάρι από τη Γερμανία.
«Θέλαμε περισσότερη ησυχία» λέει
το ζευγάρι από τη Γερμανία.
«Είχα ξαναέλθει στα Χανιά πριν από… 30χρόνια και ήλθα και φέτος αυτήν την εποχή γιατί ήθελα ησυχία» είναι τα λόγια του Βιέννα που μαζί με τη σύντροφο του την Λίν κάνουν βόλτες στην παλιά πόλη.
Κοιτούν τους τιμοκαταλόγους των εστιατορίων, ψάχνουν για κάποια καταστήματα, βγάζουν φωτογραφίες.
«Αυτήν την περίοδο είναι πολύ εύκολο να βρεις εισιτήριο και σπίτι. Οι τιμές και το κόστος ζωής είναι χαμηλό. Και η πόλη έχει ξεχωριστή ομορφιά. Μπορείς να πεις ότι είναι πιο αυθεντική και σίγουρα όχι τόσο τουριστική όπως το καλοκαίρι» καταλήγουν.
«Ιδανικός τόπος»
«Είχαμε μια άδεια από τη δουλειά μας και σκεφτήκαμε πού θα ήταν καλό να πάμε για διακοπές αυτήν την περίοδο. Σκεφτήκαμε ότι η Κρήτη θα ήταν ένα ιδανικός τόπος για διακοπές και δεν το έχουμε μετανιώσει» μας λένε ο Φάμπιαν και η Λουίζα ένα νεαρό ζευγάρι από τη Γερμανία.
Για αυτούς ήταν εύκολο να βρουν εισιτήρια και καταλύματα, ενώ τα μέρη που πήγαν μέχρι σήμερα τους έχουν αποζημιώσει. «Τη Δευτέρα ήμασταν στην Πρέβελη. Ξέραμε ότι είναι ένα μέρος με πάρα πολλούς τουρίστες αλλά ήμασταν… τυχεροί γιατί δεν ήμασταν περισσότερα από 4-5 άτομα στην παραλία. Ήταν κάτι σαν… μια παραλία για μας. Την Τρίτη επιλέξαμε να έλθουμε στην παλιά πόλη των Χανίων, να δούμε κάποιες εκκλησίες, το μουσείο και θα δούμε μήπως πάμε στο Μπάλο με αυτοκίνητο» λένε οι συνομιλητές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου