Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Διακοσμητικό το τοπικό συμβούλιο για τον Δήμο Χανίων;

1Για πλήρη απαξίωση της δημοτικής κοινότητας Χανίων, των αποφάσεων και των προτάσεων της από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του μίλησαν χθες κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου τα μέλη της.
Mάλιστα δέκτες των παραπόνων ήταν οι αντιδήμαρχοι που παραβρέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης οι οποίοι με τη σειρά τους ανέφεραν πως θα γίνουν προσπάθειες να λυθούν τα θέματα. Ο σύμβουλος κ. Νεκτάριος Τζομπανάκης έκανε μια σειρά από παρατηρήσεις αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζεται το συμβούλιο.
Ειδικότερα όπως είπε:
• Δεν τηρείται η νομοθεσία που λέει ότι μέσα σε τρεις ημέρες πρέπει να αναρτηθούν οι αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου στο διαδίκτυο, σε τοπική εφημερίδα, στο κατάστημα της τοπικής κοινότητας, σε 8 ημέρες να είναι στον δήμαρχο και σε 30 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
• Δεν έχει εκτελεστεί απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου που είναι άμεσα εκτελεστέα ή αν είναι σε κατάσταση εκτέλεσης δεν έχει ενημερωθεί ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο εισηγητής (περίπτωση Σπλάντζιας και της παρουσίας αυτοκινήτων στην πλατεία)

• Δεν υπάρχει μόνιμος γραμματέας. Εδώ και δύο μήνες μας λένε ότι θα το διευθετήσουν, έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα είμαστε στο “θα”.
• Να είναι παρόντες οι αντιδήμαρχοι όταν συζητιούνται θέματα της αρμοδιότητας τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Πέτρος Ζησάκης τόνισε πως «καμιά απόφαση της κοινότητας δεν έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου από τις 13 Μαίου. Και ερωτώ οι αποφάσεις που έχουμε πάρει έχουν δακτυλογραφηθεί ,έχουν πρωτοκολληθεί, έχουν πάει στις υπηρεσίες;».
Απαντώντας ο κ. Χαζιράκης σημείωσε ότι θα επιληφθεί των θεμάτων που τον αφορούν, ενώ στα πρώτα θέματα το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Τσουπάκης, ο δημ. Σύμβουλος κ. Καλογριδάκης κα.
Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την πρόταση των κ. Τζομπανάκη και Μπούχλη αναφορικά με τον λιμενοβραχίονα του ενετικού λιμανιού αλλά μετά από μια εισαγωγική συζήτηση το θέμα μεταφέρθηκε στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρξει ενημέρωση από το δημοτικό λιμενικό ταμείο και την αρχαιολογία. Επίσης το συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα του συλλόγου Μικρασιατών να δοθεί το όνομα “Πλατεία Μικρασιατών” στην πλατεία στη συμβολή των οδών Κισσάμου και Μ. Μπότσαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου