Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

“Γιοφύρι της Άρτας” το πεζοδρόμιο έξω από το 15ο Δημοτικό

15o dimotikoΑνησυχία για τον κίνδυνο να μονιμοποιηθεί η κατάσταση με το “πεζοδρόμιο σε διαρκή ανακατασκευή” εκδηλώνουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Ιωάννη Χανίων.
Πριν από δύο μήνες ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του πεζοδρομίου στην οδό Γ. Μακρή ωστόσο το έργο έχει σταματήσει με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να προσεγγίζουν και να φεύγουν από το σχολείο από την είσοδο στην οδό Μακεδονομάχων όπου η κίνηση και αυξημένη και η ταχύτητα των οχημάτων που περνάνε από το δρόμο μεγαλύτερη.
Το θέμα σύμφωνα με το Δήμο Χανίων έχει να κάνει με καθυστερήσεις από την εργοληπτική εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε έγγραφο του προς το Δήμο Χανίων ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ορέστης Κουτουλάκης μεταφέροντας την άποψη γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου « θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μας για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου και άρα την ολοκλήρωση της επέκτασης του πεζοδρομίου που βρίσκετε ανατολικά της Σχολικής μονάδας στην οδό Γεωργίου Μακρή. Υπενθυμίζω ότι η παραπάνω οδός, που είναι και η πιο ασφαλής, αποτελεί την πύλη εισόδου των παιδιών στο Σχολείο. Η είσοδος των παιδιών την περίοδο που εκτελούνται τα έργα γίνετε από την οδό Μακεδονομάχων στην οποία παρατηρείτε αυξημένη κίνηση και με μεγαλύτερες ταχύτητες.»
Ο κ. Κουτουλάκης ζητάει από το Δήμο να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των εργασιών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλή άφιξη και απομάκρυνση των μαθητών από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανιών.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Από τη μεριά του Δήμου Χανίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Γιώργος Ξανθουδάκης στον οποίο απευθύνθηκαν τα “Χ.Ν.” ανάφερε πως οι αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας είναι δικαιολογημένες όμως «δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο. Του έχουμε στείλει ως υπηρεσία ειδική πρόσκληση ώστε να ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει. Αν δεν ανταποκριθεί σε ορισμένο χρονικό διάστημα τότε εμείς θα ξεκινήσουμε διαδικασίες έκπτωσης του. Ελπίζουμε ότι ο εργολάβος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου