Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Φωνή απόγνωσης από μαθητές του Έλους

paidiabrostastosxoleio«Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σχολείο μας ψηλά» φώναξαν χθες μαθητές και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Eλους Κισσάμου, ζητώντας το σχολείο τους να χαρακτηριστεί και πάλι δυσπρόσιτο.
Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για την γιορτή του Καστάνου στο χωριό τα παιδιά πέρασαν το δικό τους μήνυμα με το αφισάκι τους και ένα μικρό δρώμενο που παρουσίασαν, ενώ εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διάβασε ένα κείμενο από το βήμα της εκδήλωσης.
«Όλοι θα θέλαμε τον λόγο σε αυτό το βήμα να είχαν μόνο τα παιδιά, όπως συνηθίζεται σε αυτή την γιορτή, πράγμα που φέτος δεν μπορεί να γίνει.Ο λόγος δεν είναι ούτε οι εκπαιδευτικοί αλλά σε καμία περίπτωση, τα παιδιά. Ο λόγος είναι μία σειρά μέτρων, θεωρούμε άδικων ,που οι πρώτες τους συνέπειες αρχίζουν ήδη να φαίνονται. Αναφέρομαι στο γεγονός της απένταξης του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου από τα δυσπρόσιτα. Όρος που φαινομενικά αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς μα δυστυχώς δεν είναι έτσι. Επί τρία συναπτά έτη, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί επέλεγαν τα σχολεία μας ως πρώτη επιλογή. Αγάπησαν τα παιδιά μας, δέθηκαν με αυτόν τον τόπο και με το ίδιο το σχολείο, δίνοντας μία αρμονική συνέχεια στην εκπαίδευση των μαθητών για μία τριετία.Μπορεί το κίνητρό τους να ήταν η μοριοδότηση αλλά το τελικό αποτέλεσμα που πέρναγε σε κάθε οικογένεια ήταν η συνεχείς ροή και άψογη συνεργασία μεταξύ αυτών και των παιδιών, των παιδιών τους, γιατί έτσι τα έβλεπαν» αναφέρουν οι γονείς. Παράλληλα συμπληρώνουν πως πλέον τα πράγματα έχουν άλλάξει. «Σήμερα αυτό έχει πάψει να ισχύει παρ’ όλες τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονέων να επανέλθουν τα σχολεία μας στην πρότερη μορφή τους, δηλαδή την αντάξια από τον νόμο μοριοδότησή τους ως ορεινά και δυσπρόσιτα. Συγκεκριμένα από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί μας είναι σαν να έχουν διοριστεί στην πόλη των Χανίων με τις ίδιες υποχρεώσεις και απολαβές αυτών. Στην πραγματικότητα όμως τα 180 χιλιόμετρα διαφορά και 1 ώρα και 40 λεπτά οδήγησης κάθε μέρα, είναι αρκετά για να τους δίνουν το λογικό δικαίωμα να αναζητήσουν κάτι καλύτερο, μιας και τα μόρια ως κίνητρο, δεν υπάρχουν!Αυτή την στιγμή σε διάστημα ενός μήνα, οι μαθητές τους Έλους έχουν γνωρίσει 2 και 3 διαφορετικούς δασκάλους στην τάξη τους. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να οργανωθεί μία παράσταση από τα παιδιά .Ως εκπρόσωπος, στην ουσία των παιδιών μας, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ανάγκη τους να στηρίξουμε όλοι μαζί και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας το μοναδικό σχολείο που απέμεινε στα εννιά χωριά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δώσουμε την ευκαιρία στου 45 μαθητές να βιώνουν την εκπαίδευση αντάξια με ένα σχολείο ισότιμο της πόλης!» Το μήνυμα των γονέων προβλημάτισε τον κόσμο που χειροκρότησε, ενώ οι τοπικοί φορείς δήλωσαν τη στήριξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου