Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μυστικά της κρητικής κουζίνας Από: Γιώργος Κώνστας Δημοσιεύθηκε στις: 03-08-2012
«Η κρητική κουζίνα ενδιαφέρει όλο και περισσότερο τους Πολωνούς γι’ αυτό είμαστε και στα Χανιά». Ο Pascal Brodnicki, σεφ και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής του πολωνικού καναλιού TVN, που παρουσιάζει συνταγές και διατροφικά πρότυπα από όλο τον κόσμο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά μαζί με 5μελές συνεργείο για τις ανάγκες της εκπομπής του. Χθες, στον Αστρικα Κολυμπαρίου και στις εγκαταστάσεις της 'Biolea', έμαθε τα μυστικά του ποιοτικού ελαιολάδου και της κρητικής κουζίνας, στο πλαίσιο γυρισμάτων για την εκπομπή του. «Ταξιδεύουμε σε πολλές χώρες του κόσμου και κάνουμε θέματα για την κουζίνα τους. Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Κρήτη γιατί είναι πολύ γνωστή για τα προϊόντα της. Εκτός από τον Αστρικα θα βρεθούμε και στο Φραγκοκάστελο, θα συναντήσουμε ντόπιους κατοίκους και θα παρασκευάσουμε παραδοσιακά φαγητά», ανέφερε ο κ. Brodnicki, μιλώντας στα 'Χανιώτικα νέα'. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Πολωνοί καταναλώνουν ελαιόλαδο και το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους. «Ξέρουμε ότι η Κρήτη έχει από τα καλύτερα λάδια στον κόσμο, γι’ αυτό και είμαστε εδώ. Ολοι γνωρίζουν την ελληνική σαλάτα και εδώ στην Κρήτη θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για μια παραλλαγή της, την κρητική σαλάτα». Στον κόσμο της κρητικής διατροφής το πολωνικό συνεργείο ξενάγησε ο σεφ του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, κ. Γιάννης Αποστολάκης. Για τα γυρίσματα παρασκεύασε μια κρητική σαλάτα (παξιμάδι, ελιές, ντομάτα, αγγούρι, γλιστρίδα, μυζήθρα, πιπεριά, κρεμμύδι και βέβαια αρκετό λάδι), αλλά και παραλλαγές της με ανθό αλατιού και πατάτα βραστή, αβγό, σαρδέλες. Επίσης ντάκο με μυζήθρα, χρησιμοποιώντας το λάδι της 'Biolea', μιας πρότυπης, παραδοσιακής αγροτουριστικής επιχείρησης της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου