Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

“Όχι” στην παραλαβή Βαλσαμιώτη

D.S.OAKena (1)Διαφωνεί ο ΟΑΚ με την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παραλάβει το έργο του φράγματος Βαλσαμιώτη και σκέπτεται να προχωρήσει και σε ένδικα μέσα σε βάρος των υπηρεσιών του Υπουργείου που εισηγήθηκαν την παραλαβή του φράγματος από τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα με τις διαρροές!
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. του ΟΑΚ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζουν με έγγραφο τους που θα φτάσει σήμερα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν επιθυμούν να παραληφθεί το έργο από τη στιγμή που δεν είναι πλήρως λειτουργικό και ασφαλές. Και αυτό γιατί στην απόφαση του το Υπουργείο από τη μια καλεί τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που είχαν και την επίβλεψη του έργου να το παραλάβουν και από την άλλη το παραχωρεί στον ΟΑΚ να το λειτουργήσει.
«Δεν θα αποδεχτούμε ένα έργο που δεν είναι πλήρες λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με όλες τις προδιαγραφές » τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ, ενώ παράλληλα αποφάσισαν ότι θα μελετήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος της απόφασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνουν δεκτή την ένσταση του ανάδοχου εργολάβου και να δώσουν βεβαίωση περαίωσης.
ΚΟΜΒΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
Αναφορικά με την έκπτωση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο εκτέλεσης του κόμβου των Μουρνίων λόγω καθυστέρησης αποφασίσθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΚ να μην προχωρήσει. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του ΟΑΚ είχε αποφασίσει την προσωρινή έκπτωση του εργολάβου τον περασμένο Δεκέμβριο και χθες επρόκειτο να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.
Όπως δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης «το Δ.Σ. έκρινε δεκτή την αίτηση του αναδόχου εργολάβου να μην κηρυχθεί έκπτωτος με δύο προϋποθέσεις που ο εργολάβος δεσμεύτηκε ενώπιον του Συμβουλίου ότι θα τις υλοποιήσεις. Οι δεσμεύσεις είναι:
• Εντός 10 ημερών να καταθέσει χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα αναφέρει προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Ζυμβρακάκηδων και στα εκτός σχεδίου τμήματα του έργου.
Το χρονοδιάγραμμα θα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019.
• Να αποσύρει την ένσταση προς το Υπουργείο για την έκπτωση του.»
Στην απόφαση του Συμβουλίου θα αναφέρεται πως αν τα παραπάνω δεν εφαρμοστούν από τον εργολάβο τότε θα γίνει απευθείας και χωρίς προειδοποίηση νέα πρόσκληση του επόμενου εργολάβου.
«Όλα τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών» ανέφερε ο κ. Καζάσης, συμπληρώνοντας πως «οι εργασίες στην οδό Ζυμβρακηδων (ασφαλτικά, ολοκλήρωση πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός) θα έπρεπε να είχαν τελειώσει χθες. Αν αυτό δεν τηρηθεί το επόμενο διάστημα θα κηρυχθεί έκπτωτος. Στα εκτός σχεδίου τώρα ζητήσαμε αυστηρό χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες και στα εντός σχεδίου πάλι θα καταθέσει χρονοδιάγραμμα απλά θα υπάρχει μια ελαστικότητα εξαιτίας ενός προβλήματος που έχει υπάρξει. Στόχος του Δ.Σ. είναι να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο».


Τέλος το Δ.Σ. του Οργανισμού συζήτησε τον κανονισμό άρδευσης του ΟΑΚ που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και το πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής του για το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου