Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018


Διάβασα πρόσφατα το συγκεκριμένο βιβλίο του Έλληνα πανεπιστημιακού στον Καναδά κ. Θανάση Φωτίου...μια εξαιρετική μελέτη, μια δουλειά 15 ετών που καταγράφει ολόκληρη την αιματηρή πορεία του Φριτς Σούμπερτ και των “Σουμπεριτών' στην Κρήτη και στη Μακεδονία. Όπως γράψαμε προχθές στα "Χ.Ν." στην παρουσίαση του βιβλίου..
«Για μια 15ετία ο συγγραφέας συγκέντρωσε εκατοντάδες μαρτυρίες, αρχεία στην Ελλάδα και Γερμανικά αρχεία ακολουθώντας τα βήματα των ναζί του Σούμπερτ και των εγκλημάτων που διέπραξαν σε Κρήτη και Μακεδονία όπου έδρασαν. Ο συγγραφέας με επιστημονική έρευνα και πλούσια στοιχεία καταρρίπτει ένα σωρό μύθους που αναπτύχθηκαν τα μεταπολεμικά χρόνια (πχ. ότι ο Σουμπερτ ήταν Ελληνικής καταγωγής είχε γεννηθεί στη Σμύρνη και είχε πολεμήσει στο στρατό του Κεμάλ εναντίων των Ελλήνων. Ο συγγραφέας με ξεκάθαρα στοιχεία αποδεικνύει ότι ο Σούμπερτ γεννήθηκε στο Ντόρμουντ, ζούσε για χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου έμαθε τα ελληνικά).
Στα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του Σούμπερτ η αποκάλυψη όλων των ανδρών που υπηρέτησαν δίπλα του των λεγομένων και Σουμπεριτών, τα ονόματα τους, τον τόπο καταγωγή τους και την τύχη τους μετά τον πόλεμο. 
Μια συγκλονιστική ιστορική έρευνα από τις εκδόσεις “Επίκεντρο” που ρίχνει το φως σε μια από τις πιο φρικτές μορφές της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα αλλά και των στους ντόπιους συνεργάτες του.
Το βιβλίο είναι απαραίτητο ειδικά στους Χανιώτες και στους Κρητικούς που τους ενδιαφέρει η ιστορική έρευνα καθώς δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αναφορικά με αυτήν την εγκληματική προσωπικότητα, κυρίως όμως καταρρίπτει μύθους και υπερβολές που είχαμε όλοι διαβάσει τα προηγούμενα χρόνια...και τα καταρρίπτει με στοιχεία και με έρευνα. Δυστυχώς τυπώθηκε μόλις σε 1000 αντίτυπα (!)...προφανώς αν επιχειρούσε ο συγγραφέας να αναθεωρήσει την ιστορία και να μας πει ότι οι συνεργάτες των γερμανών ήταν φιλήσυχοι πολίτες που πήραν τα όπλα για να αντισταθούν στην καταπίεση των ανταρτών θα είχε υπερδιαφημιστεί από τις αλυσίδες βιβλίων και ορισμένα ΜΜΕ.
 — στην τοποθεσία Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου