Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ “Γεύσεις” από Γαλλία Γράφει: Γιώργος Κώνστας - 1 Μαΐου 2014 10:05 πμ - Σχολιάστε ΜΕΓΑΛΗ mathitrieskosmosΟ μύθος, η ιστορία και ο γευστικός πολιτισμός πίσω από τον γαστρονομικό πολιτισμό της Γαλλίας αποκαλύφθηκαν μέσα από τις εργασίες των μαθητών/τριών Γυμνασίων των Χανίων που παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στο θέατρο “Δ. Βλησίδης”. Παράλληλα, αναδείχθηκε και η σύνδεση της γαλλικής κουζίνας με την Τέχνη, αλλά και την κρητική διατροφή. Το κρουασάν, το προφιτερόλ, το φουαγκρά, ο γαστρονομικός πολιτισμός της Βρετάνης, της Αλσατίας, των νότιων επαρχιών της Γαλλίας παρουσιάστηκαν από τους μαθητές, συνοδεία γαλλικής μουσικής αλλά και πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά γαλλικά γλυκά και όχι μόνο. Από τα σχολεία παρουσιάστηκαν οι εξής εργασίες : • Το 1ο Γυμνάσιο Χανίων παρουσίασε τον πολιτισμό στη Γαλλική γαστρονομία στις βόρειες επαρχίες (Βρετάνη, Αλσατία κ.α.) υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Αχιλλεία Παπαχιλλέα. • Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων παρουσίασε μία εργασία για τον πολιτισμό στη Γαλλική γαστρονομία στις νότιες επαρχίες με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αργυρώ Καλογεράκη. • Η τέχνη συναντά τη Γαλλική κουζίνα, ήταν το θέμα της εργασίας του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γιώτα Καλοβρέκτη. • Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων παρουσίασε την εργασία τα Κρητικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας, υπεύθυνη η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Χανίων κα Νίκη Παντερμάκη. Read more: http://www.haniotika-nea.gr/gefsis-apo-gallia/#ixzz30Z91Ne3l Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου