Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Eξωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Στην έξωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τα κτήρια στα οποία στεγάζεται στο χώρο του παλιού Ψυχιατρείου Σούδας προχωρούν οι ιδιοκτήτες 7,5 στρεμμάτων μέσα στον χώρο του πρώην Θ.Ψ.Π.Χ. (Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων).
Δύο οικογένειες κέρδισαν δικαστικά με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου την ιδιοκτησία 7,5 στρεμμάτων από τα 62 που καταλαμβάνει το παλιό ψυχιατρείο. Σε αυτά περιλαμβάνονται δύο κτήρια και ένα μέρος του κτηρίου όπου στεγάζει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος των δύο οικογενειών ζητάει την άμεση απομάκρυνση της υπηρεσίας, τονίζει ότι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για τη κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτηρίου, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) συζητάει την πώληση των 62 στρεμμάτων! Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ισχυρίζεται ότι τα 7,5 στρέμματα που έχουν κερδίσει οι δύο οικογένειες δεν αφορούν κτίσματα, αλλά περιβάλλοντες χώρους για αυτό δεν συζητάει την απομάκρυνση των υπηρεσιών που φιλοξενεί.
«Η διεκδίκηση των 7,5 στρεμμάτων είναι μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και 18 χρόνια. Οταν κτίσθηκε το Ψυχιατρείο σε μια έκταση 62 στρεμμάτων απαλλοτριώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της, όχι όμως και τα 7,5 στρ. ιδιοκτησίας των πελατών μου. Με απόφαση του Αρείου Πάγου, τελεσίδικη και αμετάκλητη τα 7,5 στρέμματα ανήκουν στους πελάτες μου. Μέσα σε αυτά είναι ένα τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Πριν πάει αυτή η έκταση στην ΕΤΑΔ είχαμε δεχθεί να ανταλλάξουμε το χώρο όπου στεγάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με ένα διπλανό αλλά δεν το προχώρησαν και βλέπουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν φήμες – που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύουν -και έχουμε ανησυχήσει ότι έχει συμφωνηθεί η πώληση του ψυχιατρείου» αναφέρει ο δικηγόρος των δύο οικογενειών κ. Μιχάλης Βεργανελάκης.
Ο κ. Βεργανελάκης έχει ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. «Τους έχουμε ζητήσει να αποχωρήσουν γιατί στεγάζονται χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο και αυτοί αρνούνται να φύγουν. Εμείς πάντως κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να κατεδαφίσουμε το κτήριο» σημειώνει.
Από τη μεριά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τα “Χ.Ν.” ζήτησαν την άποψη της συντονίστριας της υπηρεσίας κ. Μαρίας Κοζυράκη. Η κ. Κοζυράκη ανέφερε πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης στεγάζονται στο χώρο του Ψυχιατρείου μετά από παραχώρηση του χώρου και ότι δεν εμπλέκονται στην αντιδικία ΕΤΑΔ και ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου