Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τίτλοι τέλους για την ΕΑΣ Κισσάμου

» Ορίστηκε η τιμή εκπoίησης των ακινήτων της  στην περιοχή Τράχηλας Γραμβούσας


Στην τιμή των 1.500.000 ευρώ όρισε το Ειρηνοδικείο Χανίων την τιμή εκποίησης των ακινήτων της πρώην ΕΑΣ Κισσάμου έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή Τράχηλας Γραμβούσας κοντά στο λιμάνι της περιοχής.
H απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε χθες στους αντιδίκους, αφού η υπόθεση είχε εκδικαστεί τον περασμένο Ιούνιο και αναμένονταν η έκδοση της απόφασης.
Σύμφωνα με νομικούς το Δικαστήριο ακολούθησε τη “μέση λύση” ανάμεσα στις απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του επιχειρηματία που επιθυμεί να αγοράσει την εγκατάσταση.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιουσία όπως και ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης με εκκαθαριστή την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική). Ο διαχειριστής είχε συμφωνήσει με επιχειρηματία για την αγορά της έκτασης των 16 στρεμμάτων (παλιό οινοποιείο, αποθήκες, κτήριο με γραφεία κα.) της Ένωσης στην τιμή των 740.000 ευρώ. Απέναντι σε αυτήν την συμφωνία προσέφυγε το Υπουργείο Οικονομικών δια μέσου της τοπικής ΔΟΥ καθώς έκρινε ότι η αξία του ακινήτου ήταν πολύ μεγαλύτερη και την υπολόγιζε στα 2.200.000 ευρώ. Το Υπουργείο έκρινε ότι η αξία του οικοπέδου είναι μεγάλη καθώς βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, υπάρχει μεγάλη δομημένη έκταση και άλλη αδόμητη η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ως οριστική τιμή εκποίησης του ακινήτου το ποσό των 1.500.000 εκ. Ευρώ.
Σημειώνεται ότι με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι οφειλές της πρώην ΕΑΣ σε Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία.
Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν ξεκινήσει τη λειτουργιά τους στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 . Το οινοποιείο θεωρούνταν το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα και τα προϊόντα της τότε Ένωσης Κισσάμου (κρασιά Cavaliere, Casteliere, Όστρια κα.) από τα καλύτερα της εποχής τους.
Στα υπό εκκαθάριση ακίνητα της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου είναι και εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι μέσα στην κωμόπολη του Καστελίου, αποθηκευτικοί χώροι και οικόπεδο στο Μάλεμε, εγκαταστάσεις στην Αγιά Χανίων κα.
Υπογραμμίζεται ότι ο πρωτοβάθμιος “Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων” διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις που κατάφερε να διασώσει όπως το συσκευαστήριο ελαιολάδου στο Κολυμβάρι και το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στο Μάλεμε κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου