Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ανοίγει το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Eρευνας

Η διαμόρφωση των χώρων που θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Eρευνας στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ξεκινήσει και αναμένεται ότι μέσα στην άνοιξη όταν θα ολοκληρωθεί και η πρόσληψη τριών ερευνητών, θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Το Ινστιτούτο που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με τη συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης από το Πολυτεχνείο και το ΙΤΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας) θα φιλοξενηθεί αρχικά σε μια πτέρυγα των εγκαταστάσεων του κτηρίου των Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. «Λίγο πριν τις γιορτές αδειάσαμε την πτέρυγα αυτή και έχει εγκατασταθεί τεχνικό προσωπικό με τη διαμόρφωση των χώρων . Το τμήμα θα είναι εντελώς αυτόνομο, με δικά του δίκτυα και άλλο εξοπλισμό» σημείωσε στα “Χ.Ν.” ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.
Το Πολυτεχνείο έχει παραχωρήσει μια έκταση 30 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά των εκτάσεων του (κοντά στο Λύκειο Ακρωτηρίου) προκειμένου εκεί να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις για το Ινστιτούτο. Διευθυντής του έχει εκλεγεί ο καθηγητής κ. Νίκος Πασσαδάκης ενώ έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης τριών ερευνητών.
TΟ ΚΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο κτήριο της Αρχιτεκτονικής. Οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι πριν από ένα χρόνο, καθώς είχαν “παγώσει” για μια
6ετία εξαιτίας προβλημάτων που είχαν προκύψει με τον εργολάβο. «Είναι ένα κτήριο στο οποίο θα μεταφερθεί η Αρχιτεκτονική Σχολή καθώς θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαστήρια και θα φιλοξενήσει επίσης και ένα τμήμα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Ο νέος εργολάβος εγκαταστάθηκε πριν από ένα χρόνο και σε ένα χρόνο από σήμερα θα παραδώσει το νέο κτήριο για χρήση στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε σε 12 μήνες από σήμερα» τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Αναφορικά με την κατασκευή των νέων φοιτητικών εστιών στο σύνολο τους εκτιμάτε πως θα παραδοθούν τον Δεκέμβρη του 2020. Μετά την ολοκλήρωση των εστιών αυτών το Πολυτεχνείο Κρήτης θα μπορεί να φιλοξενήσει 300 φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου